Annons
Anders Lindblom, VD för XXL i Sverige. Foto: Pressbild

Stor butikskedja etablerar sig på Solbacken i Skellefteå: ”Expansiv stad med ett starkt föreningsliv”

NYHETER Sport- och friluftsbutiken XXL ska etablera sig på Solbacken i Skellefteå.

Annons

Det är i en nyproducerad lokal om 2 400 kvadratmeter som sport- och friluftskedjan XXL ska öppna sin butik på Solbacken i Skellefteå. Det meddelar fastighetsbolaget Regio i ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen.

Regio förvärvade 2016 fem fastigheter inom handelsområdet Solbacken, som även inkluderar outnyttjade byggrätter med möjlighet till nyproduktion, vilket nu nyttjas för att utveckla den nya handelslokalen åt XXL.

– Det är verkligen roligt att kunna utveckla nya lokaler åt XXL i ett riktigt bra läge. Förhyrningen kunde genomföras tack vare Herdes goda relationer med XXL och vi ser fram emot att bygga vidare på den relationen. XXLs målsättning att vara Europas grönaste sportkedja stämmer väl ihop med Regios ambitioner, säger Eric Bergström, VD på Regio.

Annons

Herde, som Eric nämner, är Regios lokala partner för genomförande och förvaltning i Skellefteå.

”Som handen i handsken”

XXL har en långsiktig strategi om att etablera 2-3 nya varuhus per år. I och med den nya etableringen i Skellefteå stärker sportretailern sin närvaro i norra Sverige.

– I Skellefteå finns fyra säsonger och årstider med variation, en expansiv stad med ett starkt föreningsliv och en stark allmän anknytning till friluftslivet – vilket passar XXL som handen i handsken, säger Anders Lindblom, VD för XXL i Sverige, och fortsätter:

Annons

– Vi har dessutom många kunder från Skellefteå redan idag som antingen får handla på nätet eller besöka oss i Umeå eller Luleå. Det är därför positivt att ytterligare stärka vår närvaro i regionen i en modern lokal i bästa handelsläge.

Exakt när butiken ska öppna framgår inte av pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons