Annons
Sponsrad artikel
Ann-Charlott Pavval instruerar gänget som går vårens utbildning i Hälsa & Friskvård på Medlefors gör övningar i vårsolen. I augusti startar en ny omgång av den populära utbildningen.

Detta kan du studera på Medlefors i höst – platser kvar: ”Utgår alltid från varje unik människa”

ANNONS Oavsett om du vill komplettera dina betyg från gymnasiet, ta dig in på en eftertraktad universitetsutbildning eller bara hitta en ny riktning i livet är Medlefors folkhögskola rätt för dig.

På Medlefors finns ett antal olika utbildningar för vuxna där du får chans att utvecklas och växa utifrån dina egna förutsättningar.

– Beroende på vad du har med dig för kunskaper och erfarenheter sedan tidigare så anpassar vi din studieplan för att du ska nå dina mål, säger Johanna Larsson, Långkurssamordnare och studie- och yrkesvägledare.

Utbildningen “Allmän kurs” är den som flest personer ansöker till på Medlefors. Den passar dels för dig som till exempel inte har fullständiga betyg från gymnasiet eller saknar enstaka ämnen, men är även ett bra alternativ för den som vill komma in på en eftertraktad universitetsutbildning.

– Vid intag till universitet och högskola finns, förutom de intag som baseras på gymnasiebetyg och högskoleprov, en kvot för de som gått på Folkhögskola. Att läsa ett år här kan med andra ord vara din väg in på populära utbildningar som du annars inte tagit dig in på, säger Andreas Karlsson, biträdande rektor.

Unikt upplägg

Beroende på vad målet med din utbildning är kommer kurser och studietakt att anpassas.

– På folkhögskolan utgår vi alltid från varje unik människa och just dina behov. Alla som söker in på skolan kommer att få ett samtal från en studie- & yrkesvägledare där vi pratar igenom vad som blir bäst upplägg för just dig, säger Johanna.

Johanna Larsson, studie- och yrkesvägledare, hälsar att alla är välkomna att höra av sig med frågor.

Att alla blir sedda är en av grundstenarna i folkhögskolans verksamhet.

– Även om alla jobbar mot olika mål, med olika förutsättningar, är gemenskapen viktig, säger Andreas.

Förutom allmän kurs finns bland annat Hälsa & Friskvård, Serietecknande & Berättande och Seniorkurser.

– Hälsa & friskvård läses på 50% och fokuserar på hälsa för sin egen skull både i praktiken och teorin. Det är allt från kost och motion till massage och stresshantering. Det här är en utbildning som passar bra för den som behöver en förändring i sitt liv, säger Andreas.

Under pandemin har Medlefors passat på att renovera flera av sina lokaler. Här syns till exempel ett uppehållsrummen. På bild är Natnael Yemane och Osman Abdullaziz.

Serietecknande & berättande är en spetsutbildning med sökande från hela Sverige.

– Den utbildningen är på distans, säger Andreas som ser fram emot ett år som förhoppningsvis inte ska påverkas så mycket av pandemin.

– Vi har haft igång verksamheten under hela pandemin, men då delvis på distans och delvis med elever på plats. Det har fungerat helt okej, men det är klart att det är roligare att träffas och kunna genomföra alla de aktiviteter vi planerat.

Sök senast 15 maj

I faktarutan intill finns information om några av alla utbildningar som är sökbara till höstterminen 2022. Studie-och yrkesvägledare Johanna hälsar att alla är välkomna att höra av sig med frågor även innan de ansökt ifall det är någonting man undrar över.

– Vi är som nämnt en skola som utgår från varje individ, och kan anpassa många saker beroende på vad just du behöver. Så tveka inte att slå en signal eller skicka ett mail, säger hon.

Du når Johanna på 0910-575 50 eller johanna.larsson@medlefors.se.

Utbildningar hösten 2022:

ALLMÄN KURS

För dig som vill nå grundskolekompetens, gymnasiekompetens, nå behörighet till fortsatta studier, få en bättre och bredare allmänbildning och studera i en trivsam studiemiljö.
Omfattning: 50%, 75% eller 100%
Terminstart: Onsdag 17 augusti

HÄLSA & FRISKVÅRD

För dig som vill lära dig mer om friskvård och hälsa, få verktyg, inspiration och kunskap att främja din egen hälsa, söka nya möjligheter och inriktningar i livet, skapa en god grund för vidare studier eller ta en paus i livet för att unna dig själv tid för reflektion, friskvård, inspiration och kunskap.
Omfattning: 50%
Terminsstart: Onsdag 17 augusti

SERIETECKNANDE & BERÄTTANDE

För dig som vill lära dig mer inom teckning, generell grafisk design, generell grafisk illustration, storyboarding och storytelling.
Omfattning: 100%, distans
Terminsstart: Onsdag 17 augusti

SENIORKURSER

Hälsa, historia, classic eller mix. På Medlefors finns flera seniorkurser med start i höst.
Omfattning: 1-2 dagar/veckan
Terminsstart: September

Frågor? Har du frågor som rör utbildningarna är du välkommen att kontakta studievägledare Johanna Larsson på 0910-575 50 eller johanna.larsson@medlefors.se

Läs mer och ansök på medlefors.se senast 15 maj.

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Medlefors Folkhögskola.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons