Annons

BILDEXTRA: Kolla in nya utestället i centrala stan – nu klart att öppna: ”Jag är både glad och ganska slut”

NÖJE Stunden har kommit för Magnus Ekman att öppna Compete Sports Bar på Södra Järnvägsgatan i Skellefteå.

Annons

Det är full aktivitet under aktivitetscentrets välvda tak. På onsdagseftermiddagen är det slutspurt som gäller, redan ikväll tänker ägaren Magnus Ekman och de andra smygöppna dörrarna för inbjudna gäster, och på torsdagen öppnar Compete Sports Bar “på riktigt”. Han har längtat länge efter den här stunden.

– Det kommer att vara som att gå i mål efter att ha vunnit Vasaloppet tänker jag. Jag är både glad och ganska slut, för det har varit mycket jobb. Tack och lov har jag helt fantastiska medarbetare, säger Magnus.

När han berättade om planerna i februari 2021 hoppades han kunna öppna samma år, men så blev det inte. Bygglovsprövningen tog längre tid än väntat och för Magnus, som även bor och jobbar i Örebro tillsammans med sambon Caroline Orrvik, har det inte alltid varit lätt att lösa logistiken.

Annons

– Caroline har också hjälpt till jättemycket här. Det är hon som har valt inredning och skött hela designen här inne, berättar Magnus, mycket nöjd med resultatet.

Mat, dryck och häng

Dörrarna öppnas till en miljö fylld av möjliga aktiviteter. Här finns virtuell golf, biljard, shuffleboard och dart. Snart även bordtennis, berättar Magnus, och virtuellt gevärsskytte i westernmiljö. Allt detta i kombination med mat, dryck och kompishäng.

– Meningen är att man ska komma hit och ha kul. Mat, dryck och umgänge ska det vara, konstaterar Magnus.

Annons

Längre ned i byggnaden är en relaxavdelning under utveckling och utomhus planeras en stor uteservering. Magnus har även gått i tankar om karaoke, men hejdat sig lite. Han har inte lagt idén åt sidan helt och hållet, men i nuläget får det andra räcka.

– Det handlar också om att få ihop ekonomin på dessa år, förklarar han.

Rivningsbeslut finns

Ägarens hyreskontrakt går ut den sista december 2024. Det har med rivningen att göra, hela huslängan kommer så småningom behöva ge plats åt Norrbotniabanan, Skellefteås nya resecentrum och annan ny bebyggelse.

Annons

Men det betyder inte att Compete Sports Bar behöver försvinna.

– Ambitionen har alltid varit att hitta ett nytt ställe när detta rivs, och flytta över allting. Förhoppningsvis blir vi så uppskattade att en fastighetsägare också ser värdet i att erbjuda oss en lokal då, säger Magnus Ekman.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons