Annons
Magnus Ekman har just kommit igång med arbetet inne i huset.

Skapar 1 500 kvadratmeter stort aktivitetscenter – med karaoke, golf, mat och mer: ”Jäkla roligt”

NÄRINGSLIV Företagaren Magnus Ekman i Skellefteå satsar stort på ett nytt aktivitetscenter. Här ska det finnas alltifrån virtuell golf och karaoke till relaxavdelning och mat. Han tänker öppna i höst.

Annons

Ännu återstår lite formalia, men Magnus Ekman känner sig trygg i vad som komma skall. Han har redan ordnat varumärke, domännamn med mera och börjat jobba med ombyggnationerna i lokalerna på Södra Järnvägsgatan, alldeles intill kulturhuset.

Han håller till ovanför Cykel & fiskecenters och den tidigare Karma-salongens lokaler. Det kommer att ske förflyttningar i huset och Magnus drömmer stort. När han får tillgång till alla utrymmen kommer han att ha drygt 1 500 kvadratmeter att leka med.

– Det ska användas på bästa sätt. Den stora delen blir Compete Sports, som kommer att vara i den gamla Kulturkrogens lokal. Den är jättefin med sina välvda tak. Lokalen kommer att delas in i fyra sektioner – golf, biljard, dart och shuffleboard, säger han.

All utrustning ska hålla tävlingsnivå och Magnus hoppas kunna inleda många fina samarbeten med föreningslivet i Skellefteå. Kanske kan det anordnas tävlingar som även lockar utomsocknes? Seriespel och veckotävlingar? Möjligheterna är många.

Annons

– En fredags- eller lördagskväll kanske någon vill ta med sig sina polare eller sin dejt. Man kan spela lite biljard, ta en skagenröra och en bira, exemplifierar Magnus.

I Compete Sports-delen ska det alltså även serveras mat och dryck, men det ska ses som ett komplement till det övriga. Magnus vill ha en liten men högkvalitativ meny.

– Ost- och korvbrickan blir då inte hushållsost och ölkorv utan lite godare saker.

Han ger golfsimulatorerna ett särskilt omnämnande. Sensorerna som används kostar hundratusentals kronor och ska hålla toppnivå. Med dagens teknik kan du även spela på virtuella kopior av riktiga världsbanor, så detaljerade att varje träd står där det ska.

– Du kan till och med ställa in så att du spelar med samma väderlek som det är där. De här simulatorerna har exploderat i popularitet under pandemin, säger Magnus.

Invändigt finns det inte mycket att visa ännu. Det här är bara för Magnus och kompisarnas underhållning under bygget.

Relax, karaoke och konferens

I en annan del av huset tänker Magnus bygga en relaxavdelning för grupper att hyra, med bland annat bastu, bubbelpool, biljard och dart. Han ska undersöka möjligheten för grupperna att beställa mat och dryck från restaurangen och få det nedburet hit.

– Man ska såklart också kunna se en match på tv, eller kanske köra Singstar på Wii.

Magnus planerar dessutom att ha tre karaokerum i huset, för sällskap att hyra. Även här gör alkoholbestämmelser att han behöver utreda vad som kan serveras och hur.

– Förhoppningen är att man ska kunna sitta här med sitt gäng, beställa från restaurangdelen och få det levererat hit. Så att man kan ta sig ett glas bubbel samtidigt som man sjunger mello-låtar eller vad det än är, berättar Magnus.

Annons

I ytterligare en del av byggnaden ska en konferensdel/festvåning ta form, antingen för privata tillställningar eller företag. Dessa får då även tillgång till allt det andra i huset.

– Min kompis sade det så bra; allting är för sig, men går samtidigt att kombinera.

Peppad och förhoppningsfull

Magnus gör inte bara det här för att han tror på idén. Att spela golf och biljard, äta lite mat och ta en öl – det är så han själv tycker om att spendera tiden med kompisarna. Även om satsningen inte resulterar i miljoner extra på banken så gör det ingenting.

– Går det jämnt upp så är jag nöjd. Jag tycker ju det här är så jäkla roligt, säger han.

Om allting går vägen kommer Skellefteås nya aktivitetscenter att öppna till hösten.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons