Annons
Sponsrad artikel
Ola Boström i nya Yamarin 50 BR som nyligen ställts upp i butiken. “En perfekt familjebåt till rätt pris”, säger Ola.

Fortsatt högt intresse för båtar – gäller att vara ute i god tid: ”Är stor efterfrågan”

ANNONS Intresset för båtar har exploderat under pandemin – och på Yamaha Skellefteå ser de inga tecken på avmattning. “Att vara ute på vattnet ger en enorm frihetskänsla”, säger Ola Boström.

Båtlivet är någonting som lockat många de senaste åren, inte minst i och med att det blivit vanligare att semestra på hemmaplan under pandemin.

– Vi har sett en rejäl ökning. Förra året sålde vi galet bra, säger Johan Sundbom på Yamaha Skellefteå.

Det har varit tal om att begagnatmarknaden skulle öka efter att vissa nyblivna båtägare insett att livet på vattnet inte var någonting för dem, men den effekten har uteblivit.

– Det stämmer, även där är det högt tryck på de båtar som finns, säger Ola Boström.

Laddat upp

Både Johan och Ola äger själva båtar privat och ser avkopplingen och frihetskänslan som de främsta anledningarna, samt att det är en aktivitet som går att göra med hela familjen.

– Skellefteå är en fantastisk stad att ha båt i. Vi har älven där det går att lägga till mitt i stan, och i havet finns många små öar där det byggts bryggor och bastu. Det är alltid lätt att lägga till, säger Ola.

Nu finns båtmotorer i olika varianter i butiken. Allt från eldrivna till klassiska motorer upp till 9 hk.

Inför årets säsong har Yamaha Skellefteå laddat upp ordentligt gällande båtar och båtmotorer. Till exempel finns nu flera småbåtspaket där båt, motor och båtvagn ingår.

– Förra året fanns det i princip inga små motorer att få tag i. I år ser det mycket bättre ut, säger Johan som dock höjer ett varningens finger för att det kan bli slut igen.

– Det finns god tillgång just nu, men behovet är uppdämt så det gäller att vara med i tid om du vill använda den i sommar.

Perfekt familjebåt

Förutom småbåtspaket finns även andra båtar till försäljning, allt från smått till stort. En nyhet är allroundbåten Yamarin 50 BR som nyligen ställts upp i butiken.

– Det är en perfekt familjebåt som är lätt att äga, lätt att lasta och lätt att sjösätta. Den kommer dessutom till ett riktigt bra pris, säger Ola och pekar på prisskylten som visar kampanjpriset 229 000 kronor.

Nya Yamarin 50 BR.

Andra nyheter kopplat till vattensport är uppblåsbara kajaker och paddleboards.

– De är magiska att ha med i båten ut till öar för att kunna glida ut på vattnet i tystnad. De sommarkvällarna är de bästa, säger Johan.

För den som är nyfiken på båtlivet står butiken på Solbacken öppen. Där finns ett stort utbud att titta på, och hela Yamahas övriga sortiment att beställa.

– Men som sagt; det gäller att vara ute i god tid. Vi har tagit hem mycket mer än tidigare, men redan är ungefär hälften sålt, säger Johan.

Yamaha Skellefteå

Varugatan 8, Solbacken Skellefteå

Läs mer på: www.yamahacenterskelleftea.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Yamaha Skellefteå.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons