Annons
Foto: Arkivbild

Flera trafikbrott kring Skellefteå – två misstänks för grovt rattfylleri

NYHETER Flera personer har delgivits misstanke om brott under trafikhelgen i Skellefteå med omnejd. En person har anhållits.

Annons

Under natten mot söndag uppdagades två fall av misstänkt grovt rattfylleri. Den ene föraren stoppades på Järnvägsleden klockan 02.23, blåste positivt och medtogs för provtagning. Han anhölls senare av åklagare. Dels på grund av flyktrisken, mannen är utländsk medborgare och kan undkomma rättsprocessen genom att lämna landet.

Den andre föraren stoppades i centrala stan klockan 04.49. Även han blåste positivt och medtogs därifrån. Polisen upprättade en anmälan och omhändertog mannens bilnycklar och körkort.

Samma natt genomfördes även en trafikkontroll på Järnvägsleden i Ursviken, med gott resultat. Tio förare fick blåsa och samtliga kunde åka vidare utan anmärkning.

Annons

Senare på söndagsförmiddagen upptäcktes nästa misstänka brott, när en man stoppades på Bolidenvägen i Degerbyn. Han saknar behörighet för att köra bil och misstänks därför för olovlig körning.

Sent på kvällen delgavs en annan förare misstanke om samma brott, när hen stoppades i Byske klockan 23.42. Personen visade sig sakna körkort, så polisen höll förhör och upprättade en anmälan.

Under natten och tidiga måndagsmorgonen fick tre förare också böter, varav en körde ett fordon med brukandeförbud i Degerbyn. De andra två bötfälldes på väg 95 vid Åliden, efter att ha kört för fort.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons