Annons
Baserat på pressmeddelande
Ronny Lestander, vaccinsamordnare. Foto: Region Västerbotten / Pixabay

En del väntar med vaccination för att de inväntar kallelse – som inte skickas ut • Regionen: ”Vänta inte”

NYHETER Region Västerbotten har fått kännedom om att vissa invånare som rekommenderas en fjärde dos vaccin mot covid-19 inte vaccinerat sig ännu, eftersom de väntar på ett brev om att de får boka en tid – men ett sådant brev skickas ut, skriver regionen.

Annons

Sedan mitten av februari kan vissa utvalda grupper få en fjärde dos vaccin mot covid-19. Det gäller för personer som bor på särskilda boenden för äldre, personer med hemtjänst eller hemsjukvård samt personer som är 80 år eller äldre.

Men det finns invånare i denna grupp som ännu inte vaccinerats sig, på grund av att de väntar på en kallelse eller ett brev om att de kan boka tid för vaccination. I ett pressmeddelande påpekar regionen att de inte skickar ut brev om detta. Det är invånaren som själv bokar sin tid, precis som vid de tidigare doserna.

– Vi kommer inte att skicka något brev om vaccination den här gången. Om du hör till en av de grupper som erbjuds en fjärde dos kan du komma på drop in eller boka en tid nu, säger vaccinationssamordnare Ronny Lestander i pressmeddelandet.

Annons

Regionen påminner även om att det ska ha gått minst fyra månader sedan den tredje dosen.

– Vänta inte med att vaccinera dig. Det är viktigt för att behålla ett gott skydd. Just nu finns det dessutom gott om lediga tider, säger Ronny Lestander.

Personer på särskilda boenden för äldre vaccineras av kommunen. Personer med hemsjukvård kan vaccineras av kommunen om en läkare bedömer att personen inte kan ta sig till en hälsocentral.

Annons

Hur man bokar en tid

Alla som har möjlighet rekommenderas att boka tid via hemsidan vaccinationsbokning.regionvasterbotten.se. För detta behövs en e-legitimation, såsom BankID eller Freja eID Plus. Annars går det även att boka tid genom att ringa till valfri hälsocentral.

Det går inte att ringa 1177 Vårdguiden på telefon för att boka eller avboka en tid för vaccination.

Viktigt vid vaccination

Ta med legitimation, vaccinationskort och en ifylld hälsodeklaration.
Kom inte till mottagningen med symtom på förkylning. Boka i stället om tiden.
Kom tidigast tio minuter före bokad tid för att undvika trängsel. Håll avstånd till andra som väntar.
Använd munskydd i samband med vaccinationen.
Ha gärna kortärmat eller kläder som är lätta att ta av för att enkelt få sprutan i överarmen.

Källa: Region Västerbotten

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons