Annons
I affären ingår bland annat fastigheten Orion 4. Foto: Diös

Bolag förstärker sin närvaro – gör ytterligare tre förvärv i Skellefteå

NÄRINGSLIV Diös fortsätter gå på offensiven, nu med ytterligare tre fastighetsförvärv i Skellefteå. Tillträdet sker under våren.

Annons

Diös fortsätter att stärka sin närvaro i Skellefteå. I höstas förvärvade de Nordvestor Fastigheter centrala bestånd, däribland Citykompaniet och det nya CK-parkeringshuset, till ett fastighetsvärde på 810 miljoner kronor. Nu gör bolaget ytterligare tre förvärv.

Det handlar om fastigheterna Geten 7, Orion 4 och Staren 4, som främst innehåller bostäder men också en del kommersiella lokaler.

Geten 7 är fastigheten på Storgatan där Färgcity håller till. Orion 4 är på Trädgårdsgatan direkt väster om Sara kulturhus, där bland annat Antikvariat Nordbok är, och Staren 4 är en bostadsfastighet på Älvsbacka. De har en total uthyrningsbar  yta på 5 500 kvadratmeter och alla är fullt uthyrda.

Annons

– Genom detta förvärv av fastigheter i rätt lägen med stor potential, både stärker vi vår närvaro ytterligare i Skellefteå och skapar fler affärsmöjligheter. Den ökade efterfrågan av både bostäder och lokaler för kommersiella verksamheter ger goda förutsättningar för ökad tillväxt för oss och för Skellefteå, säger Diös transaktionschef Annie Franzon i ett pressmeddelande.

Tillträdet sker den 1 april. Det är Cleverboi AB som säljer fastigheterna.

– Det känns mycket bra att sälja till Diös. De har planer för fortsatt utveckling av såväl fastigheterna som de aktuella kvarteren, berättar Anders Boström vid Cleverboi.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons