Annons
Sponsrad artikel
 • Susanne Rindelöv har varit stormarknadschef på Stora Coop i Skellefteå sedan 2016.
 • Nu är det dags att göra en stor ombyggnation för att förbättra butiken ytterligare
 • Nu är det dags att göra en stor ombyggnation för att förbättra butiken ytterligare
 • Susanne Rindelöv har varit stormarknadschef på Stora Coop i Skellefteå sedan 2016.
 • Strax innanför kassorna flyttas godiset till en ny godishylla för att ge mer plats framför express-kassorna.
 • Att handla online blir allt mer populärt. I och med ombyggnationerna kan butiken ta emot fler beställningar.
 • Längre in i butiken blir den mest iögonfallande förändringen kring mejeriet. Där kommer taket att höjas i det nuvarande kylrummet, och själva kylrummet kommer att ersättas med kylar.
 • Personalmatsalen har byggt om. ”Glad personal betyder glada kunder”, säger Susanne
 • Planen är att de invändiga ombyggnationerna ska vara klara vid påsk.
 • Stora Coop Skellefteå
 • Stora Coop Skellefteå

Stora Coop Skellefteå bygger om sin butik – och byter namn: ”Det gäller att hänga med”

ANNONS Stora Coop Skellefteå påbörjar en stor ombyggnation och renovering för att göra butiken ännu bättre. “Det kommer att vara lite stökigt ett tag, men det är för att det ska bli så bra som möjligt när allt är klart”, säger Susanne Rindelöv, stormarknadschef.

Stora Coop har inte gjort några större förändringar i sin butik sedan 2008 då de flyttade upp restaurangen på övervåningen och byggde ut för att ge plats åt apoteket. Men nu är det dags igen när en rad förändringar ska genomföras.

– Äntligen ska vi göra om för att bli ännu bättre, säger Susanne Rindelöv, som varit stormarknadschef sedan 2016.

Äntligen ska vi göra om för att bli ännu bättre.

Först ut är en flytt av återvinnings- och pantrummet. Det flyttar ut till den lokal som tidigare gav plats till en frisörsalong, och det tidigare pantrummet blir nu en dedikerad yta kopplad till onlineförsäljningen.

– Online växer så det knakar, och med de här nya lokalerna kan vi rymma och organisera allt på ett bättre sätt, och på så vis ta emot fler beställningar, berättar Susanne.

Att handla online blir allt mer populärt. I och med ombyggnationerna kan butiken ta emot fler beställningar.

Väl inne i butiken kommer vissa varugrupper att flyttas för att ge en mer luftig känsla. Till exempel kommer det som inte är mat att placeras tillsammans, till vänster tidigt i butiksvarvet.

– Till exempel har vi placerat toalettpapper och djurmat där nu. Vi har förståelse för att det kan kännas lite rörigt i början, men fråga oss gärna så hjälper vi dig att hitta rätt, säger Susanne som även försäkrar att utbudet inte minskas.

– Nej, vi har bara flyttat om, säger hon.

Vi har förståelse för att det kan kännas lite rörigt i början.

Längre in i butiken blir den mest iögonfallande förändringen kring mejeriet. Där kommer taket att höjas i det nuvarande kylrummet, och själva kylrummet kommer att ersättas med kylar.

– Det sparar mycket energi och blir mer miljövänligt. Efter den ombyggnationen är alla kyl- och frysaggregat i butiken utbytta, säger Susanne.

Längre in i butiken blir den mest iögonfallande förändringen kring mejeriet. Där kommer taket att höjas i det nuvarande kylrummet, och själva kylrummet kommer att ersättas med kylar.

I slutet av butiksvarvet, där djurmat och toalettpapper tidigare fanns, ska en ny godishylla byggas – samtidigt som området framför shop express ska öppnas upp.

– Allt som allt vill vi ha en luftigare och trevligare butik.

Byter namn

I samband med ombyggnationerna kommer butiken även att byta namn. Från att tidigare ha hetat Stora Coop Skellefteå blir det nya namnet Stora Coop Anderstorp. Det beror på att det byggs ett nytt Stora Coop, norr om stan.

– Det kommer att heta Stora Coop Norrböle. Så det är helt enkelt för att kunna skilja på butikerna, säger Susanne.

Jag tycker att det är kul att det händer något.

Att det byggs nya matvarubutiker – även på Anderstorp – är något som Susanne ser som positivt, även om det innebär ökad konkurrens.

– Jag tycker att det är kul att det händer något. Det har stått stilla i Skellefteå under lång tid, och det här gör bara att vi alla blir bättre. Det går inte att luta sig tillbaka och vara nöjd, säger hon.

Strax innanför kassorna flyttas godiset till en ny godishylla för att ge mer plats framför express-kassorna.

Coop, som även aviserat att de ska bygga en citybutik i Vintergatan, kommer inom ett år att ha fyra butiker i tätorten Skellefteå, iställer för två som idag.

– Vi kommer att plocka marknadsandelar överallt, och det är kul. Eftersom vi är en förening som ägs av kunderna så jobbar vi tillsammans, säger Susanne.

Vi kommer att plocka marknadsandelar överallt, och det är kul.

Planen är att Stora Coop Anderstorps första etapp av ombyggnationer ska vara klar vid påsk, samtidigt som personalen ska ha genomgått en fördjupad kurs inom värdskap. Även personalrummet har renoverats för att höja trivseln.

– Glad personal betyder glada kunder. Vi tar verkligen ett grepp för att höja oss på alla plan, säger Susanne som även utlovar fler förändringar framåt.

– Men det kan jag inte berätta om riktigt än, säger hon och ler.

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Stora Coop Anderstorp.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons