Annons
Baserat på pressmeddelande
Anna Mård. foto: Pressbild

Klart: Hon blir ny vd för Skellefteå Science City – tillträder inom kort

NYHETER Anna Mård från Piteå har utsetts till ny vd för Skellefteå Science City. Hon tillträder i april, berättar kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

Anna Mård kommer närmast från rollen som teamchef på servicebyrån Oh My. Hon har en bakgrund som affärsutvecklare, projektledare och innovationsledare och har jobbat inom Solander Science Park och Piteå Science Park i flera år. Det sista året som innovationschef och ansvarig för science park-verksamheten.

Nu har Anna Mård utsetts till ny vd för Skellefteå Science City. Hon efterträder Johnny Högberg, som fått ett nytt uppdrag närmare familjen i Stockholm.

– Jag är förstås väldigt glad och stolt över förtroendet. Att få jobba med innovation och hållbar utveckling i en stad där det händer så mycket känns oerhört inspirerande, säger Anna Mård i pressmeddelandet.

– Gänget på Skellefteå Science City har lyckats bygga upp något väldigt bra på kort tid. Jag hoppas att tillsammans med styrelsen och alla duktiga medarbetare kunna fortsätta utveckla verksamheten till nästa nivå, fortsätter hon.

Annons

Verksamheten flyttar

Skellefteå Science City kommer att flytta till Campus Skellefteå och där bidra till att utveckla Skellefteå Science Park, en samverkansarena som ska stärka Skellefteå. De ser att den pågående samhällsomvandlingen förstärker behovet av samverkan mellan såväl offentlig, privat som idéburen verksamhet, innovativa lösningar och företagsutveckling.

– Vi kommer behöva väldigt många nya människor i Skellefteå och det blir viktigt med kopplingar till universiteten och näringslivet när hela kommunen växer. En fördel med att vara på Campus Skellefteå är förstås det nära samarbetet med universitet och utbildningsaktörer. Här ska vi skapa en plats som attraherar duktiga och kreativa företag, entreprenörer och talanger, säger Anna Mård.

Annons

Välkomnas av styrelsen

Skellefteå Science City, som funnits sedan 2015, har huvuduppdraget att utveckla ett hållbart och internationellt konkurrenskraftigt innovationssystem. Bolaget har ett tiotal anställda i dag och den nya vd:n tillträder i april.

– Vi är glada över att kunna välkomna Anna Mård som ny vd för Skellefteå Science City. Annas erfarenheter från att ha varit med och byggt att bygga upp en liknande verksamhet i Norrbotten, liksom de nätverk hon för med sig, kommer att vara mycket värdefulla när bolaget nu ska ta nästa steg för att möta framtiden i Skellefteå, säger Monica Widman Lundmark, ordförande i Skellefteå Science Citys styrelse.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons