Annons
Handlaren Peter Jonsson och butikschefen Alexander Björk. Foto: Arkivbild / Pressbild

Underlättar pakethanteringen med ny teknik – investerar i paketrobot

NÄRINGSLIV Ica Kvantum i Skellefteå investerar i en paketrobot som ska underlätta hanteringen för såväl kunder som personal.

Annons

Under våren har Ica Kvantum i Skellefteå tänkt påbörja sin stora utbyggnation, som dragit ut lite på tiden. Nu är det klart att de även investerar i en ny helautomatiserad paketrobot, som utvecklats i samarbete mellan Postnord och Ica:s utvecklingsgrupp.

Den tar formen av ett skåp med en enda in- och utlämningslucka. Inuti skåpet finns robotarmar som jobbar med att fördela och hantera paketen. Pakethanteringen har ökat i butiken och denna lösning är tänkt underlätta för såväl kunder som personal.

Annons

– Genom detta paketskåp gör vi det enklare för kunden att hämta paket och vi kan hantera större volymer på samma yta. Vi ökar tillgängligheten, smidigheten och minskar trängseln och hoppas kunna ge en ännu bättre paketutlämningsupplevelse, förklarar Alexander Björk, butikschef på Kvantum, i ett pressutskick på tisdagen.

Satsningen på automatiserad hantering ska inte medföra att personalen blir färre.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons