Annons
Foto: Arkivbild

Nyårshelgen: Fylleri, avåkning och våldsamt bråk med flera personer

NYHETER Polisen larmades flera gånger i helgen. Flera personer är bland annat misstänkta för inblandning i ett våldsamt bråk.

Annons

Vid lunchtid på nyårsafton kontaktades polisen angående en man på en buss i Skellefteå. En patrull åkte till platsen och mannen omhändertogs enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han överlämnades sedan till sjukvården. Enligt polisen ska mannen haft skador som behövde tas omhand.

Senare på kvällen, just före tolvslaget, larmades polisen om ett stort bråk på Vitberget. Flera patruller åkte till platsen, fyra män greps och efter förhör beslutade åklagare även att anhålla dem. Våldet var av sådan art att händelsen i nuläget rubriceras som grov misshandel.

Under nyårsdagen kontrollerades sedan trafiken i Skellefteå – och polisen nämner inga fall av rattonykterhet. En förare bötfälldes dock i samband med en kontroll på Degerbyn, efter att ha kört för fort.

Annons

Senare under natten kontaktades polisen angående en cykelstöld på Anderstorp. De åkte dit vid två-tiden och påträffade snart en man som stämde in på signalementet. Polisen beslagtog cykeln och omhändertog mannen enligt Lob. En anmälan om stöld har upprättats.

På söndagsförmiddagen fick polisen sedan uppgifter om en avåkning på Burträskvägen, väg 364. En patrull åkte till platsen och mötte personen som ska ha kört bilen. Hen saknar dock behörighet och misstänks nu för grov olovlig körning. En anmälan har gjorts.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons