Annons
Kristina Sundin Jonsson tilldelades priset av regionråd Rickard Carstedt. Foto: Region Västerbotten

Kristina Sundin Jonsson prisas för sina betydande insatser för länet: ”Delar priset med väldigt många”

NYHETER Skellefteås kommundirektör Kristina Sundin Jonsson är årets mottagare av fina utmärkelsen "Västerbotten GrandPris".

Annons

Priset delas ut årligen i samband med invigningen av Västerbotten på Grand Hotel, som genomförts digitalt i år. Utmärkelsen går till personer eller organisationer som gjort särskilda insatser för länet – och Kristina Sundin Jonsson beskrivs som en värdig vinnare.

– Det är en fantastisk ära att bli uppmärksammad just för Västerbottens del. Vi är många som har jobbat för den utveckling som vi ser i Skellefteå och norra Sverige och jag tänker att jag delar det här priset med väldigt många andra, berättar hon i ett pressmeddelande.

Annons

– Det som händer är ganska unikt och stort. Som ledare måste man vara nyfiken och se vad som finns runt hörnet, men också se att vi måste jobba tillsammans; näringsliv, andra kommuner, och stat, både på nationell, regional och lokal nivå, fortsätter kommundirektören.

Med utmärkelsen tillkommer, förutom äran, också en prissumma på 30 000 kronor.

Juryns motivering

”Årets GrandPris går till en modern ledare i en expansiv kommun. Pristagaren har länge arbetat för utveckling genom ett långsiktigt arbete för att öka kommunens attraktivitet för investeringar, etableringar och tillväxt. Northvolt är ett kvitto på dessa framgångsrika insatser.”

”Hon är en av de personer som inte ger upp utan ständigt driver på i det långsiktiga arbetet. Den utveckling som nu sker ger ringar på vattnet långt utanför Skellefteå kommun. Det lyfter hela Västerbotten och norra Sverige.”

”Kristina Sundin Jonsson är i år en värdig vinnare av GrandPris 2022.”

Källa: Region Västerbotten

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons