Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Jonatan Stålhös

Klart: Morön överlåter elitlicensen – ”Vi är nöjda med den lösningen”

NYHETER Vid ett extra årsmöte, som genomfördes på torsdagskvällen, beslutade Morön BK att överlåta sin elitlicens till Skellefteå FC, en ny förening under bildande. Det skriver Morön i ett pressmeddelande.

Annons

Den nya föreningen backas upp av företrädare från näringslivet med entreprenören Anders Tånger i spetsen. Deras budget för elitsatsningen, som omfattar Flickor 17, Flickor 19 och damlaget i elitettan, ligger på cirka 7,5 miljoner kronor.

En nyckelfråga i diskussionerna som förts kring elitlicensen har varit lösningen för de yngre ungdomslagen, och när Skellefteå FC utfäste att man inte ska ha lag under Flickor 17 valde årsmötet att överlåta sin elitlicens dit. Morön BK skriver att dessa inte ska ingå i en elitsatsning, eftersom klubben värnar om ett samhälle med många fotbollslag och många aktiva på olika nivåer. Glädje med fotboll för många.

Annons

Morön BK blir återigen en förening vars representationslag kommer att spela på den nivå som förmågan hos egna spelare tillåter, och börjar om med ett damlag i division 3. De yngre ungdomslagen fortsätter i Moröns regi och nu med mer resurser.

– Vi är nöjda med den här lösningen där våra fantastiskt duktiga damlagsspelare kan fortsätta sin elitsatsning på väg mot toppen, samtidigt som våra yngre ungdomsspelare får fortsätta att utvecklas i sin närmiljö, säger Erik Brännström, ordförande för Morön BK, i pressmeddelandet.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Morön BK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons