Annons
Baserat på pressmeddelande
The Great Northern. Foto: Pressbild

Företag tar över TGN i Skellefteå – tänker vidareutveckla konceptet: ”Innebär ännu fler möjligheter”

NYHETER Skellefteå Science City, som driver The Great Northern, överlåter verksamheten från och med årsskiftet. House Be tar över för att vidareutveckla konceptet och hyr fastigheten av Skellefteå Industrihus, tillkännager de i ett pressmeddelande.

Annons

The Great Northern invigdes i januari 2017 och har sedan dess varit Skellefteås enda co-workingmiljö. Det har därmed blivit en naturliga arbetsplats för en mix av branscher, entreprenörer och bolag.

I takt med stadens utveckling ska intresset för co-working, och sammanhanget som skapas kring ytorna, också ha blivit större.

– House Be är en professionell aktör som vi fört diskussion med under det senaste året. De kommer genom sin erfarenhet att utveckla verksamheten och skapa ytterligare mervärden för husets medlemmar, säger Johnny Högberg, avgående vd på Skellefteå Science City, i pressmeddelandet.

Annons

I somras blev det klart att House Be tecknat avtal med Skellefteå Industrihus om att etablera sig i den nybyggda fastigheten Svalan, 50 meter från The Great Northern, under början av 2022. I och med förvärvet av The Great Northern blir satsningen i Skellefteå deras största hittills, med 5 580 kvadratmeter totalt.

– Vår målsättning är att attrahera Norrlands mest spännande entreprenörer och bolag, drivna individer och starka samarbetspartners för att i varje ort bli ett nav för det lokala näringslivet, berättar Olof Pergament, vd på House Be.

Annons

Överlåtelsen är en trepartslösning där House Be kommer säkerställa behovet av flexibla arbetsmiljöer i Skellefteå, samt tillvarata lokalens möjligheter till fler möten, samverkan och arrangemang. För Skellefteå Science City möjliggör överlåtelsen ökat fokus på innovation och utveckling för ett växande Skellefteå.

– Vi har redan en god relation med House Be genom deras etablering i Svalan och det känns fantastiskt roligt att de fortsätter sin satsning i Skellefteå med att inkludera The Great Northern i sitt erbjudande, säger Åsa Andersson, vd på Skellefteå Industrihus.

– Det innebär ännu fler möjligheter för ett växande näringsliv, fortsätter hon.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå Science City
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons