Annons
Sponsrad artikel
Johan Karlsson och Hanna Smed arbetar som chaufförer. “Vi är ett riktigt härligt gäng där ingen är ovälkommen. Det är fint”, säger Hanna.

Härligt gäng söker fler kollegor inför sommaren: ”Är ett bra sätt att få in en fot på företaget”

ANNONS Nyhléns Hugosons sysselsätter cirka 100 personer i Skellefteå – varav drygt 30 är chaufförer. Nu söker de semestervikarier inför sommaren. “Det är ett bra sätt att få in en fot på företaget”, säger platschefen Sophia Bylesjö.

Kött- och charkföretaget Nyhléns Hugosons startade sin resa i Alvik utanför Luleå 1975. Sedan dess har verksamheten växt och idag räknas det som Norrlands största i sin bransch.

– Vår vision är att vara det naturliga valet vid alla norrländska måltidstillfällen, berättar Sophia Bylesjö som är platschef vid företagets anläggning i Skellefteå.

Här, på Degerbyn, sker bland annat paketering av kött, köttfärs och hamburgare, men även tillverkning av palt, sallader, smörgåstårtor och wraps. Dessutom bedrivs ett omfattande logistikarbete för att leverera dagsfärska varor till kunder i hela Norrland.

– Vi har drygt 30 chaufförer anställda för att regelbundet kunna köra ut till bland annat matvarubutiker, skolor och grossister, säger Sophia.

Företagets lastbilar är välskötta, berättar Hanna Smed.

Att köra lastbil för Nyhléns Hugosons är ett varierande arbete, beroende på vilka turer du kör. Ibland är det raka vägen mellan till exempel Luleå, Skellefteå och Sundsvall – men oftast är det rundor i Skellefteå kommun där du börjar och slutar vid anläggningen på Degerbyn.

– Det är ett socialt jobb där du träffar många människor under dagen vid på- och avlastning på olika ställen, berättar Sophia vars bild bekräftas av de två chaufförerna Hanna Smed och Johan Karlsson.

– Ja, det är riktigt kul att träffa människor under dagen, och samtidigt få röra på sig. Då får man sin dagliga motion, säger Hanna och ler.

Johan har jobbat på Nyhléns Hugosons i 27 år. Först som styckare innan han tog lastbilskörkort och började köra leveranser.

– För mig infinner sig en känsla av frihet när jag är ute och kör, säger han.

”Ingen är ovälkommen”

Både Hanna och Johan lyfter även gemenskapen bland chaufförerna som det allra bästa med att jobba just här.

– Vi är ett riktigt härligt gäng där ingen är ovälkommen. Det är fint, säger Hanna.

Kim Marklund, transportplanerare, och Sophia Bylesjö, platschef.

Till sommaren kommer företaget att behöva ta in semestervikarier, men att få tag i personer som har CE-körkort brukar inte vara helt enkelt, berättar Sophia Bylesjö.

– Nej, speciellt nu, med den utveckling som sker i Skellefteå, så är de en eftertraktad skara, säger hon.

Om jag har CE-kort, varför bör jag söka jobb hos just er?

– Det finns flera anledningar. En, som är viktig för många, är att vi har en bra och modern fordonspark. Lastbilarna är väl omhändertagna och riktigt fräscha.

– En annan anledning är flexibiliteten. Beroende på just din livssituation kanske du bara vill jobba dagtid, eller så kör du gärna längre körningar på natten? Vi har alla möjligheter.

”Det är riktigt kul att träffa människor under dagen, och samtidigt få röra på sig. Då får man sin dagliga motion”, säger Hanna och ler.

Att köra för ett norrländskt företag som levererar lokala produkter inger också en viss stolthet.

– Det ska inte underskattas. Det finns en enorm yrkesstolthet i alla led på företaget, säger Sophia som poängterar att alla nya chaufförer får en gedigen upplärningsperiod för att du som ny ska känna dig trygg på din rutt.

Att jobba på sommaren är även ett bra sätt att få in en fot på företaget med goda chanser till vidare anställning – plus att det är barmark.

– Sommaren är den bästa tiden att köra lastbil. Då slipper man all is, snö och slask, säger Johan Karlsson och ler.

Har du CE-kort?

Nyhléns Hugosons är Norrlands ledande matproducent, med egen tillverkning av prisbelönta, lokalproducerade kött- och charkprodukter samt kyld färdigmat. Vi satsar på att utveckla och sprida det norrländska mathantverket. För oss betyder det rejäl mat gjord på de bästa råvarorna, god djuromsorg och duktiga medarbetare.

Nu söker vi chaufförer till vår anläggning i Skellefteå, både omgående och inför våren och sommaren.

Vi erbjuder ett omväxlande arbete och vi ligger i framkant med en modern och bra fordonspark. I vår verksamhet har vi både distribution lokalt och fjärrtransporter mellan våra terminaler/anläggningar i Norrland.

Läs mer och ansök på nyhlenshugosons.se/jobb

Frågor om jobben: Ring Kim Marklund, transportplanerare, 0910-509 73

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Nyhléns Hugosons.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons