Annons
Peter Edström, Mikael Johansson och Joacim Ericsson. Foto: Altum

Företag säkrar viktigt kontrakt och satsar i Skellefteå: ”Det känns bra”

NÄRINGSLIV Umeföretaget Altum, som bygger byggnadsställningar och väderskydd, ingår avtal med Skellefteå Kraft och etablerar sig i stan.

Annons

Bolaget startade i sin nuvarande form för fem år sedan. Efter att ha öppnat filialer i Örnsköldsvik och Sundsvall blickar Altum nu norrut mot Skellefteå.

– En kul anekdot är att grunden till verksamheten faktiskt lades i Skellefteå 2012, då under annat namn. Jag tog över 2017 och bildade Altum. Nu är vi tillbaka i stan igen, säger vd Joacim Ericsson i ett pressmeddelande.

Återkomsten sker efter att företaget tecknat ett tvåårigt avtal med Skellefteå Kraft, med möjlighet till förlängning.

– Det känns bra att vi etablerar oss med en så stor uppdragsgivare i norra länsdelen. Det ger förutsättningar att anställa och växa ytterligare, fortsätter Joacim Ericsson.

Annons

Totalt sysselsätter Altum omkring 50 personer i dag, beroende på hur många projekt som är igång. Peter Edström blir platsansvarig i Skellefteå, och får stöd med kalkyl och försäljning av Mikael Johansson.

– Såklart är vi glada att finnas med även i Skellefteå och inlandet. Det är ju ett fantastiskt drag i många verksamheter här och vi är redo att vara en pålitlig partner även i norra Västerbotten och Piteå-området, säger Joacim Ericsson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons