Annons
Alexander efterlyser nu den försvunna tomten. Foto: Privat

Alexanders oönskade jättetomte skulle skänkas – stals i natt: ”Hon som tingat tomten borde få den”

NYHETER Efter ett bus har Skelleftebon Alexander Björk haft en tomte på över två meter stående på farstubron. Han skulle ge bort den, men tomten försvann under natten, så nu efterlyser han den.

Annons

Den 2,2 meter höga tomten har tidigare gått att hitta på Ica Kvantum i Skellefteå, där Alexander Björk är butikschef. Han spelades dock ett spratt i mellandagarna och när Alexander kom hem en dag stod tomten och väntade utanför ytterdörren på Sörböle.

– Så det började med att de ville jävlas med mig lite här på jobbet, berättar han glatt.

Och här har tomten stått, tills Alexander fick idén att lägga ut en bortskänkes-annons i sociala medier. Han ville inte ha den, men många andra visade snabbt sitt intresse.

– Det var närmare 70 intressenter och otroligt många kommentarer. Det kom några riktiga bud också, jag tror att någon bjöd 2 000 kronor, fast den var redan tingad då.

Annons

Alexander kom överens om att hålla på tomten åt tjejen som tingat den, men vid 03-tiden i natt vaknade han av någonting som lät utanför huset. Han tänkte inte mer på det och somnade om, men på morgonen upptäckte han att jättetomten var borta.

– Det var (h)julspår och ingen tomte kvar på tomten, säger Alexander lite skämtsamt.

Han ser inte allvarligt på händelsen, men tycker att det är synd att tjejen som faktiskt skulle få tomten drabbas. Därför har han gått ut med en efterlysning i sociala medier.

– Tjuven har kanske velat göra mig en tjänst, men det är en otjänst för hon som skulle få den. Rätt ska vara rätt och hon som tingat tomten borde också få den, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons