Annons
Foto: Arkivbild

Trafikhelgen: Flera kontroller och misstänkta brott – två till sjukhus i ambulans efter kollision med träd

NYHETER I helgen genomförde polisen flera trafikkontroller och upptäckte bland annat fall av misstänkt rattfylla och drograttfylla.

Annons

En singelolycka inträffade vid halv åtta-tiden på fredagskvällen – när en bil krockade med ett träd i Finnforsfallet. Polisen, räddningstjänsten och ambulansen ryckte ut till platsen, där två unga män togs omhand. De fördes till sjukhus med okänt skadeläge.

Polisen har även upprättat en anmälan, förklarar RLC-befäl Johan Lindgren. När de tittade närmare på bilen såg polisen att alla hjul inte var utrustade med vinterdäck.

Senare vid halv tre-tiden, natten mot lördag, satte polisen stopp för en vinglig färd i Skelleftehamn. Föraren blåste positivt och medtogs för provtagning. Han misstänks för rattfylleri och har anhållits av åklagare, då mannen är en utländsk medborgare.

Annons

Vid åtta-tiden på lördagsmorgonen genomfördes sedan en nykterhetskontroll på E 4 på Norrböle. Ett 20-tal förare fick blåsa och alla kunde åka vidare utan anmärkning.

Polisen fick samma positiva utfall vid nästa kontroll, som gjordes i Skellefteå vid ett-tiden på lördagseftermiddagen. Ett 40-tal förare fick blåsa och samtliga var nyktra.

Annons

Ett misstänkt drograttfylleri uppdagades dock senare, vid en trafikkontroll i centrum under natten mot söndag. Patrullen tog med sig föraren för provtagning och förhör.

Slutligen genomfördes ytterligare två kontroller i Skellefteå under söndagen. Alla som kontrollerades visade sig vara nyktra, men två bötfälldes för hastighetsöverträdelser.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons