Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Christian Mård

Klart vem som köper gamla seminariet – bostäder planeras: ”Vill göra en juvel av denna anrika byggnad”

NYHETER Nu är det klart vem som köper gamla seminariet i Skellefteå.

Annons

Under onsdagen skrevs kontrakt mellan Skellefteå kommun och Nåiden bostad. Det gamla seminariet vid OKQ8 vid Kanalgatan är nu sålt.

– Vi är mycket glada för att vår vision om våra planer att restaurera och bygga om huset till bostäder som om det utförts på 20-talet föll säljaren i smaken, säger Anders Bergqvist, Nåiden bostad, i ett pressmeddelande.

Nämnden för support och lokaler har sedan tidigare konstaterat att gamla seminariet inte behövs för kommunal verksamhet. Frågan om seminariets framtid har efter det tagits upp till kommunstyrelsen, som beslutade att huset skulle säljas. Sedan dess har avdelningen för samhällsutveckling på kommunledningskontoret haft uppdraget att sköta försäljningen, vilket skett via Länsförsäkringars Fastighetsförmedling.

Annons

Flera krav ställdes på den nya ägaren, bland annat att det skulle finnas en långsiktig utvecklingsplan för fastigheten. Och nu står det alltså klart att Nåiden bostad blir de nya ägarna.

– Jag är glad att försäljningen nu är gjord och detta fina hus med bra läge blir omhändertaget, säger Tomas Teglund (S), ordförande för Support och Lokaler, Skellefteå Kommun.

Fastighetsutvecklaren Anders Bergqvist har gärna spektakulära bostäder med i de projekt han är inblandad i, har han tidigare berättat. Nåiden och Anders ligger till exempel även bakom Höderskrapan där lägenheten längst upp såldes för över 11 miljoner kronor. Foto: Arkivbild

Byggnaden är K-märkt och kommande renovering måste ske med omsorg. Detaljplanen tillåter i nuläget kontor och lokaler i huset, vilket betyder att detaljplanen måste ändras för att bostäder ska kunna byggas i huset, skriver kommunen.

Annons

Nästa steg blir att Nåiden bostad nu ansöker om ändring av detaljplanen, vilket innebär att bostäder tidigast kan börja byggas under senare delen av 2022.

– Vi ser med förtjusning, samt en stor portion ödmjukhet, fram emot att påbörja arbetet med att göra en juvel av denna anrika byggnad, säger Anders.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons