Annons
Bild från en tidigare helkväll på Rustique. Foto: Arkivbild

Efter nya restriktionerna: Rustique stoppar mellandags-planerna och håller stängt: ”Vi måste hjälpas åt”

NYHETER Rustique kommer att hålla stängt i mellandagarna. De tänker inte anordna någon nattklubbsverksamhet överhuvudtaget.

Annons

I dag kom regeringen med nya restriktioner för att motverka spridningen av covid-19, som börjar gälla den 23 december. De innebär bland annat att endast sittande gäster tillåts vid tillställningar med över 20 personer, även om dessa har vaccinationsbevis.

– På krogar och restauranger införs krav på sittande servering samt krav på en meter mellan borden, säger statsminister Magdalena Andersson (S) på dagens pressträff.

– Det blir inget nattklubbsfestande i mellandagarna och vid nyår, konstaterar hon.

Restaurang Rustique i Skellefteå agerar snabbt efter detta och meddelar att de håller stängt i mellandagarna. Det innebär att inte blir någon nattklubbsverksamhet heller.

Annons

– Väldigt tråkigt men nödvändigt då vi ser att smittan ökar. Hälsan går alltid först och vi måste hjälpas åt för att situationen skall förbättras, skriver Rustique på Instagram.

Restaurangen arbetar nu för att hitta sätt att återbetala alla som förköpt biljetter till nattklubbskvällarna som planerats, och ska återkomma med information om detta.

– Håll ut och håll avstånd. Tillsammans tar vi oss igenom detta, skriver de in inlägget.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons