Annons
Baserat på pressmeddelande
Albin Avander börjar på UngHästen den 1 januari. Foto: Jonas Lundqvist

Prästen Albin går från kyrkan till UngHästen: ”Jag är jättepeppad”

NYHETER Nu lämnar Albin Avander sitt arbete som präst för en roll som projektledare och samtalsledare på UngHästen, berättar Västerbottensteatern i ett pressmeddelande.

Annons

Möten med människor har varit den röda tråden i Albin Avanders hela yrkesliv, med det senaste året som församlingspräst på Anderstorp och dessförinnan sju år som skolpräst inom Sankt Olovs församling.

Främst har han arbetat med att genom samtal stötta gymnasieungdomar. Det ligger nära UngHästens verksamhet – att med teater som metod hjälpa unga att prata om svåra frågor.

Albin hoppas nu att få bidra till det arbetet som han ser som mycket viktigt.

– Jag är jättepeppad! Nu ser jag ser fram emot att tillsammans med det här fina gänget jobba med svåra frågor som psykisk ohälsa och prata med unga om det som är tufft. Det kan låta som en klyscha, men möten och samtal är så viktigt för att kunna stärka, ge stöd och leda till trygghet, säger han i pressmeddelandet.

Annons

Välkomnas till gruppen

Malin Lundqvist, avdelningschef på UngHästen, hälsar Albin varmt välkommen till teamet.

– Vi är jätteglada att just Albin kommer till oss som förstärkning på pedagogsidan. Han har lång erfarenhet och spetskompetens när det gäller att arbeta med svåra och känsliga samtal med barn och vuxna. Nu kommer vi att ha möjlighet att jobba med ännu fler klasser i kris och där är efterfrågan stor.

Teatern med i uppväxten

Efter uppväxten i Varuträsk har Albin bland annat arbetat inom äldreomsorgen och studerat ett år till lärare innan han valde prästbanan. Möten med människor är den genomgående röda tråden, men teatern har även funnits med på olika sätt. Via Urkraft fick han prova teaterarbetet på Västerbottensteatern i föreställningen Först föds man ju.

Annons

– Jag tänkte att vad härligt om det kan vara så här på en arbetsplats! Så jag sökte mig till teaterprojektet Blå hästen som arbetade med barn och unga. Under mitt år med lärarutbildningen så fick jag också chansen att arbeta med teater och ett kärlekstema i en klass, vilket var jättekul tyckte klassen. Och jag, fortsätter han i pressmeddelandet.

Albin Avander börjar sin anställning på UngHästen 1 januari 2022. Det första uppdraget blir det pedagogiska arbetet kring William Beijers föreställning Karatepojken.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Västerbottensteatern
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons