Annons
En glödbrand har upptäckts i taket till ett magasin. Foto: Google

Branden på Martinsons är släckt – personal sköter efterbevakningen

NYHETER En brand har upptäckts i ett magasin på Martinsons.

Annons

SOS larmades klockan 07.33 på fredagen. Räddningstjänsten är på plats med enheter från Bygdsiljum, Burträsk och Robertsfors – och ytterligare förstärkning är på väg från Skellefteå. En glödbrand har uppstått i ett tak till ett magasin på Martinsons område.

– Det syns inga öppna lågor, utan det är glödbrand och rökspridning. Nu handlar det om att lokalisera branden, släcka och begränsa, berättar inre befäl Peter Wikström.

Uppdatering, 08.39:

Insatsen fortskrider och räddningstjänstens alla enheter är nu på plats, uppges SOS Alarm. Ingen ambulans åker till platsen, det finns inga uppgifter om personskador.

Annons

Uppdatering, 09.29:

Räddningstjänsten jobbar fortfarande med att lokalisera och släcka det som brinner i magasinets tak, både inifrån och utifrån. Peter Wikström beskriver läget som relativt lugnt, men de kan inte vara säkra förrän de får en klar bild av brandens omfattning.

– Det verkar inte brinna i själva konstruktionen. Det kanske är i isolering, plast eller kondensskydd. Det är ännu oklart, men de jobbar på där, berättar Peter Wikström.

Uppdatering, 10.19:

Ingen direkt förändring har ännu rapporterats in till inre befäl Peter Wikström. Det är att se som ett sundhetstecken, förklarar han, då situationen rimligen inte förvärrats.

Annons

Uppdatering, 12.03:

Branden har lokaliserats och släckts utan några konstigheter, berättar nu inre befälet.

– Det gäller bara att hitta den och säkerställa att man har fått bort all glöd, säger han.

Ansvar för efterbevakning av magasinet har lämnats över till personalen på företaget.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons