Annons
Baserat på pressmeddelande
Pea Israelsson. Arkivfoto: Skellefteå AIK

Efter 25 år – Pea Israelsson slutar som klubbdirektör i Skellefteå AIK: ”Ett beslut som växt fram hos mig”

NYHETER Pea Israelsson kommer att sluta som klubbdirektör i Skellefteå AIK Hockey sommaren 2022. Detta meddelade han styrelsen under söndagen.

Annons

Inräknat årets säsong kommer Per-Anders Israelsson att ha lett Skellefteå AIK Hockey under totalt 25 år. Under den perioden har föreningen växt till att bli en av Sveriges ledande ishockeyföreningar.

– Det är ett beslut som växt fram hos mig. Det känns naturligt att lämna över till en ny kraft efter att ha haft den här rollen under lång tid. Det känns dessutom som en bra tid för föreningen att göra en förändring. Vi har en bra grund att stå på tack vare bygdens stöd, en stabil sportslig ledning, engagerade medarbetare och även ett ideellt engagemang som är få förunnat, säger Pea i ett pressmeddelande.

Annons

Under Israelssons tid som klubbdirektör har Skellefteå AIK Hockey gjort en resa som bland annat inneburit avancemang till Elitserien, fyra seriesegrar, sju finalspel och två SM-guld.

Samtidigt har föreningen stärkts på flera andra plan. Föreningen har byggt upp en sund ekonomi med ett eget kapital på 60 miljoner och bland annat investerat i ny träningshall, damsatsning och ombyggnader i flera etapper av Skellefteå Kraft Arena, skriver Skellefteå AIK Hockey.

Annons

– Pea har betytt oerhört mycket för den stabila utveckling som föreningen haft. Han lutar sig aldrig tillbaka och känner sig nöjd och den här säsongen är inte annorlunda. Vi fortsätter framåt tillsammans, med samma driv och engagemang som alltid och har nu god tid på oss att hitta rätt person för att ta vid, säger styrelseordföranden Kenneth Fahlgren.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK Hockey
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons