Annons
Till den obemannade butiken kan du ta dig in med bank-id, för att sedan betala digitalt. ”Det är både för Bureborna, men även alla andra som passerar på E4”, säger Emma Norrfors Beyene.

De öppnar en obemannad butik – i Bureå: ”Ett koncept som skulle kunna fungera på fler ställen”

NÄRINGSLIV Tidigare i år flyttade Kåge Tunnbröd sin verksamhet från Kåge till Bureå. Nu öppnar de en obemannad butik som ska ha öppet dygnet runt. “Det här är ett koncept som skulle kunna fungera på fler ställen”, säger Emma Norrfors Beyene.

Annons

I nästan 70 år höll bageriet Kåge Tunnbröd till i Kåge norr om Skellefteå, innan det flyttades till Bureå tidigare i år. Anledningen är att företaget vuxit ur lokalerna, som inte heller var i bästa skick.

– Läget vid E4 i Bureå är också otroligt bra nu när vi vill växa nationellt, berättar Mattias Huttunen som varit med och projekterat flytten för ägarbolaget No plan B:s räkning.

Läget vid E4 i Bureå är också otroligt bra nu när vi vill växa nationellt.

Produktionen i Bureå är nu i full gång, med en ny vd vid rodret. Emma Norrfors Beyene klev in på rollen den 15 oktober.

– Jag har studsat lite mot No plan B under åren och den här gången kändes det som ett väldigt intressant företag med stor utvecklingspotential, berättar Emma.

Annons

Att de beslutat att behålla namnet Kåge Tunnbröd, trots att de nu håller till i Bureå, tycker hon inte är konstigt.

Det hade varit dumt att byta bort ett inarbetat namn.

– Nej, det hade varit dumt att byta bort ett inarbetat namn, och det är bara lokalt i Skellefteå som det är knutet till en viss plats. I resten av Sverige spelar det ingen roll, säger Emma.

Vill växa i Sverige

Just resten av Sverige är precis vad Emma och gänget på Kåge Tunnbröd nu riktar in sig på. Från att främst ha sålt sina produkter i närliggande orter är siktet inställt på att växa och bli betydligt större.

– Det känns spännande att ta detta hantverk till industriell tillverkning. Det finns en stark tilltro från ägarhåll, och det blir kul att vara med på den här resan, säger hon.

Annons

Hon ser stor potential.

– Alla äter ju bröd, och våra produkter är både goda och har lång hållbarhet. Det har alla möjligheter, säger hon.

Butik i Bureå

Även lokalt gör de satsningar. Den 27 november öppnar de upp en obemannad butik i anslutning till bageriet i Bureå. Där kan Burebor – och andra som passerar på E4:an – handla bröd dygnet runt.

– Den som har mobilt bank-id kan ta sig in, och sedan betalar du digitalt, säger Emma.

Den som har mobilt bank-id kan ta sig in, och sedan betalar du digitalt.

I butiken kommer deras ordinarie sortiment att finnas, men även andra produkter som flingor och blöta – gjort av sådant som annars skulle slängas.

– Det är sådant som inte är nog vackert för att säljas i butik, men som ändå är gott att äta. Perfekt som flingor i en bryta, säger Emma.

Annons

Konceptet med en obemannad butik är något som kan dyka upp på fler orter i kommunen, om det blir uppskattat.

– Så kan det bli. Det här är ett koncept som skulle fungera på fler ställen, säger Emma.

Artikeln är en del av Megafonen nr 11 – 2021. Läs hela tidningen här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons