Annons
Foto: Pixabay / Arkivbild

Beslut: Vård- och omsorgsboende kommer utökas och få fler platser

NYHTERE Det vård- och omsorgsboende som planeras på Södra Sunnanå ska utökas till 120 platser. Detaljplanen för området görs om för att möjliggöra detta, har bygg- och miljönämnden bestämt.

Annons

En tomt på Södra Sunnanå är avsatt för det nya vård- och omsorgsboendet, men den nuvarande detaljplanen tillåter inte mer än 60 bostäder i boendet. Det antalet ska nu fördubblas, efter att bygg- och miljönämnden beslutat att detaljplanen ska göras om.

– Nu tar vi nästa steg i processen av det planerade boendet, säger Felicia Lundmark (S), ordförande i bygg- och miljönämnden, i ett pressmeddelande på torsdagsaftonen.

Annons

Kommunstyrelsen och socialnämnden har utrett olika placeringar och kommit fram till att tomten på Södra Sunnanå, norr om Falkträskets förskola, blir bäst. Det bedöms finnas en bra utemiljö här, med närhet till både natur, kollektivtrafik och en förskola.

– Fokus ligger på att skapa en hållbar och väl gestaltad boendemiljö för äldre, säger Therese Kreisel, verksamhetschef plan vid Skellefteå kommun, i pressmeddelandet.

Detaljplanen för det nya vård- och omsorgsboendet kan antas nästa år, som tidigast.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons