Annons
Maria Falck talar varmt om personalen på Stiftsgården: "Känner mig lyckligt lottad"

Nya chefen på Stiftsgården ser en verksamhet i återhämtning – men traditionella julbordet blir inte av

NÄRINGSLIV Sedan den 1 september är Maria Falck ny driftschef för Stiftsgården. Hon tror starkt på framtiden, men de återhämtar sig fortfarande från pandemin – och det påverkar årets julfirande.

Annons

Maria Falck har tagit över driftsansvaret efter tidigare vd:n Kalina Wallenberg, som gått vidare till nya utmaningar på Västerbottensteatern. Maria kommer närmast från en mångårig tjänst på ett hotell i Arvidsjaurs kommun och tillträdde sitt nya uppdrag för en dryg månad sedan. Hon känner sig välkommen på Stiftsgården, berättar hon.

– Det är alltid lite nervöst när man börjar ett nytt jobb, men det är jättebra personer som jobbar här, berättar Maria, som nu även hunnit få en bra insikt i verksamheten.

Pandemin har varit tuff, men Maria tror starkt på Stiftsgårdens framtid i stan. Hon flyttade till Skellefteå för cirka tre år sedan och har sett den stora tillväxten ta fart.

Annons

– Skellefteå är i en fantastisk fas och det händer otroligt mycket. I mina ögon ska vi vara en komplement till allt det andra och inte en konkurrent. Vi har vår unika miljö och kommer självklart att fortsätta driva de verksamheter som varit framgångsrika.

Årets julbord ställs in

Vissa saker blir dock annorlunda i år. Stiftsgårdens traditionsenliga, ofta välbesökta julbord blir inte av. Maria förklarar att det är en kvarhängande effekt av pandemin.

– Vi har ännu inte kommit tillbaka upp i personalstyrkan som behövs. Jag förstår att det finns en stark tradition och en stor förväntan kring julbordet, och det känns inte rätt att genomföra det om julbordet inte blir som man förväntar sig, berättar hon.

De funderar på att anordna ett alternativ till jul, med Isboden som utgångspunkt.

Som alternativ funderar de på att styra om utbudet i Isboden till jul. De kanske även kan bjuda in en kör som sjunger utomhus? De har många idéer, men Maria berättar att alla planer fortfarande är i sin linda. Julupplägget kommer att klarna längre fram.

Börjar återhämta sig

I övrigt planeras inga omedelbara förändringar i Stiftsgårdens verksamhet, berättar hon. Varken sett till restaurang- eller konferensdelen, som nu börjat återhämta sig.

Annons

– Förfrågningarna har kommit igång igen och det är jätteroligt! Det är så positivt för gården. Vi måste bara hinna ikapp i rekryteringen, för nu jobbar vi med de tillgångar vi har. Jag känner mig lyckligt lottad att vi har så kompetent personal, säger Maria.

Stiftsgården har även alla avsikter att återinrätta det sedvanliga julbordet nästa år.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons