Annons
Foto: Jonas Westling

Jörnträhus nyanställer och utökar produktionen: ”Känns väldigt bra”

NÄRINGSLIV Jörnträhus växlar upp med nyanställningar och en helt ny produktionslina på husfabriken i Jörn. "Ökar vår kapacitet för fritidshus med drygt 40 procent", berättar vd Mikael Lindberg.

Annons

Det går bra nu för Jörnträhus. Vi har tidigare berättat företagets rekord-orderingång under första kvartalet och vilken kontrast framgången innebar mot 2020, som var ett tufft år för Jörnträhus. Högtrycket har hållit i sig sedan dess. På sin hemsida skriver de att fritidshusförsäljningen går som tåget och att företagsprojekten fortsätter rulla in.

Jörnträhus har nyligen fått klart med ett stort flerbostadshusprojekt i Hemavan och ska även leverera till Contractors nästa bostadsprojekt i Kåge, i kvarteret Birkarlen.

Därför håller de nu på att färdigställa en helt ny produktionslina på fabriken i Jörn.

Annons

– Genom att strukturera om i en av våra husfabriker och riva bort ett par väggar så har vi kunnat bygga en produktionslinje som kommer göra att vi ökar vår kapacitet för fritidshus med drygt 40 procent. Det känns såklart väldigt bra då efterfrågan på våra husbyggsatser är enormt stort, säger Jörnträhus vd Mikael Lindberg på sidan.

Den utökade produktionen innebär även att ytterligare 10-12 personer kommer att behöva anställas. Då kommer cirka 38 personer att jobba med produktionen i Jörn. Nästa steg i att öka kapaciteten skulle vara att gå upp i tvåskiftsarbete på fabriken.

– Om och när det blir aktuellt så kommer vi att behöva bli ännu fler, säger Mikael.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons