Annons
En skiss av aktivitetsbanan. Källa: XL-Bygg

Förening vinner pris – får hjälp att förverkliga ny aktivitetsbana • Blir öppen för alla: ”Fantastiskt roligt”

NYHETER Clemensnäs HC i Ursviken är en av årets vinnare av XL-hjälpen – och kommer nu få hjälp med att bygga en aktivitetsbana. Den ska bli en ny samlingspunkt för stora som små, öppen för alla.

Annons

XL-hjälpen är ett samhällsinitiativ i XL-Byggs regi, där föreningar och organisationer kan nominera ett projekt i hopp om stöd från byggföretaget. Denna gång har över 2 000 bidrag kommit in, och Clemensnäs HC i Ursviken har utsetts till en av vinnarna.

Enligt XL-Bygg har juryn fokuserat på projekt som bidrar till samhörighet och glädje för många, samt inkludering. De har även tittat extra på projekt om djur och natur.

”Till glädje för många”

Klubben har ansökt om att få hjälp med att bygga en aktivitetsbana i Ursviken, där barn och ungdomar kan träna skott och annan träning även under barmarkstiden.

Annons

– Vi vill självklart att alla barn och ungdomar ska få möjlighet till träning året om och ser fram emot att hjälpa till att bygga en rejäl skottramp och aktivitetsbana som kan vara till glädje för många, berättar Roger Lindgren, platschef på XL-Bygg Skellefteå.

Blir ny samlingspunkt

Startbeskedet har beviljats och projektet ska inledas under hösten. Aktivitetsbanan ska bli öppen för alla och en samlingspunkt barn, ungdomar och vuxna som vill åka inlines, spela basket eller träna skott. I anslutning ska det även anläggas en läktare.

Annons

Hos föreningen i Ursviken har XL-Bygg:s utnämnande mötts av mycket stor glädje.

– Det känns fantastiskt roligt att få beskedet om att vi får hjälp med att bygga en aktivitetsbana. Den här blir unik för CHC och kommer vara en viktig del i klubbens utveckling, berättar Stefan Ahlin, som nominerade klubben, i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons