Annons
Sponsrad artikel
ICD:s samtliga fälttekniker har licensierat sig i höghöjdsmontering. “Det är för att kunna installera till exempel accesspunkter för wifi eller övervakningskameror utomhus. Det är något som blivit väldigt uppskattat”. säger Tommy Sjöstedt.

De gör IT enkelt: ”Norrländskt och okomplicerat – alla vill bara att det ska fungera”

ANNONS ICD har två datorbutiker i Skellefteå, men arbetar även som lokala IT-hantverkare för företag och privatpersoner. “Precis som att du ringer till en elektriker eller byggare när du behöver hjälp av dem, så kan du ringa oss när det gäller teknik”, säger Tommy Sjöstedt.

Tommy Sjöstedt grundade företaget ICD 1999 tillsammans med en av sina bröder. Tommy hade då arbetat som teknikchefpå ett stort företag i Stockholm, och ICD startades till stor del för att fungera som en underleverantör till dem.

– Vi gjorde till exempel teknik till Försvarsmakten, men när företaget jag arbetat på blev börsnoterat insåg vi att vi behövde bredda oss och bli starkare även på den lokala Norrländska marknaden, berättar Tommy.

Och breddat sig har de gjort. På kundlistan, som ICD har tagit fram helt nya teknikprodukter till, finns några av Sveriges största företag, som SAAB, FMV, Boliden, Volvo, ABB och Ericsson.

Under åren har de även öppnat två datorbutiker i Skellefteå – men kanske främst satsat på att bli en totalleverantör inom IT till lokala företag och privatpersoner.

– Det är den del som har växt mest under åren. De flesta är mer eller mindre beroende av teknik numera, och alla vill bara att det ska fungera. Det är där vi kan hjälpa till, säger Tommy.

Tommy Sjöstedt har breddat verksamheten genom åren.

Ordet IT-hantverkare tycker han är ett bra uttryck som beskriver vad de gör.

– Precis som att du ringer till en elektriker eller byggare när du behöver hjälp av dem, så kan du ringa oss när det gäller teknik. Då kommer vi ut och monterar, installerar och konfigurerar så att det fungerar problemfritt.

Prisvärda och effektiva

Att de är ett lokalt företag med ett av norra Sveriges största lager av IT-produkter gör dem både prisvärda och effektiva med korta ledtider.

– Eftersom vi har ett stort lager i Skellefteå så finns oftast de vanligaste produkter som brukar behövas hemma, och vi kan hålla bra priser i och med att vi har färre mellanhänder, säger Tommy som vill att det ska vara enkelt att köpa tjänster av ICD.

– Ja, här finns det inga krångliga och långa avtal. Vi vill att det ska vara Norrländskt och okomplicerat, säger han och ler.

Här finns det inga krångliga och långa avtal.

Bland kunderna finns allt från börsnoterade bolag till små företag och privatpersoner. Till privatpersoner kan det handla om att installera WIFI så att det fungerar i hela huset, och till företag allt från digital skyltning och kameraövervakning till kassaregister och backuper.

– Eftersom vi har allt under ett tak blir det enkelt att ta hjälp av oss, säger Tommy som även berättar att deras fälttekniker licensierat sig i höghöjdsmontering.

– Det är för att kunna installera till exempel accesspunkter för wifi eller övervakningskameror utomhus. Det är något som blivit väldigt uppskattat.

Så enkelt som möjligt

I pandemitider har de även fått leverera produkter och tjänster kopplat till distansarbete.

– Det är molntjänster, ergonomiska hjälpmedel och dockningsstationer, för att nämna några saker.

Tommy Sjöstedt, ägare, och Andreas Norman, försäljning & kommunikation, är två av dem som jobbar på ICD i Skellefteå. Företaget erbjuder IT-hantverkare som hjälper allt från privatpersoner till stora företag.

Genomgående är strategin för ICD som nämnt att göra det så enkelt som möjligt för kunden, vilket företaget uppnår genom att kunna lösa allt från val av produkt till implementering.

– Som sagt; vi blir anlitade för att lösa problem, och då ska vi göra det på ett okomplicerat och vettigt sätt, säger han.

Din lokala IT-hantverkare

Här är ett axplock av vad ICD håller på med:

 • Allt inom digital skyltning
 • Kameraövervakning
 • Kassaregister och datorkassor
 • Nätverk
 • Backuper
 • Licenser
 • Utrustning för distansarbete
 • Ergonomi
 • Allt för konferensrummet
 • Industridatorutrustning
 • Fordonsdatorutrustning
 • Molntjänster
 • Konferensutrustning

Behöver du hjälp hjälp med IT?

Telefon: 0910 – 71 05 49
E-post: info@icd.se
Adress: Bäckgatan 35, Skellefteå

Läs mer på www.icd.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från ICD.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons