Annons
Källa: Aspelin Ramm

Martinsons ska leverera byggdelar till nytt prestigeprojekt: ”Hedrade”

NÄRINGSLIV Martinsons har landat en order på KL-trä och limträ till ett sexvåningshus i Mölndal, i nya stadsdelen Pedagogen Park.

Annons

Det nya huset i Mölndal ska bestå av lägenheter, handelsytor och ett parkeringshus. Martinsons meddelar att de kommer att leverera KL-trä till lägenheter på två våningar samt limträ till parkeringshuset. Huset byggs i den nya stadsdelen Pedagogen Park.

– Vi är glada och hedrade att få vara delaktiga i Pedagogen Park. Vi kom in tidigt i projektet där visionen varit att bygga en hållbar stadsdel vilket gjort KL-trä och limträ till en naturlig del av profilen, säger Key Account Manager Marie Kauma i utskicket.

Annons

Mats Hansson, projektledare vid byggherren Aspelin Ramm, berättar att de främst väljer trä av två skäl. Dels för att huset får olika verksamheter och därmed olika laster, bjälklag i betong hade medfört fler pelare och det vill varken butiker eller boende ha.

– Det andra är det visuella, vi eftersträvar en ljus känsla och träet skapar en trevlig inramning. Det är ett väldigt viktigt hus för hela stadsdelen, det blir hjärtat, och vi vill sätta människan i fokus och skapa mötesplatser som känns tillgängliga och trygga.

Byggtiden är beräknad till två år. Totalt ska området rymma hela 1 100 lägenheter.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons