Annons
Konkursförvaltaren Simon Engman vid Advokatbyrån Kaiding. Foto: Pexels / Paulina Holmgren

Konkursbesked: Tre restauranger påverkas – ”Är såklart jättetråkigt”

NÄRINGSLIV Efter en konkurs står det klart: Hamncaféet i Kåge, Vitbergsrestaurangen och Travrestaurangen kan inte drivas vidare i nuvarande regi. Delar av inventarierna kommer nu att avyttras.

Annons

Systerbolagen MacKenzie Food AB samt MacKenzie Event AB har gått i konkurs. Det innebär att Hamncaféet i Kåge, Travrestaurangen och Vitbergsrestaurangen inte kan drivas vidare, intygar konkursförvaltaren Simon Engman vid Advokatbyrån Kaiding.

– Det är såklart jättetråkigt. Det är en svår bransch och bolagen är relativt nystartade. Då är det inte möjligt att ta del av omsättningsstöden på samma sätt, förklarar han.

I Kåge och på Vitberget har verksamheterna redan hunnit stänga för säsongen, men restaurangen på Skellefteåtravet har hållit igång. Nu kommer den också att stänga.

Annons

– Jag känner inte att den går att driva vidare i konkursboet, berättar Simon Engman.

Genom systerbolagen har ägarna arrenderat respektive verksamhetslokal. Delar av inventarierna tillhör ägarna: Kåge båtklubb, Skellefteåtravet och Skellefteå kommun. Andra delar av inventarierna kommer advokaten Simon Engman att behöva avyttra.

– Sedan får man se hur det görs, om de hittar en ny arrendator eller inte, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons