Annons
Förutom Samuel Ljungblahd kommer bland andra Robert Lindberg och Lisa Larsson till scenen. Foto: Pressbild

Klart: Ännu en musikfest anordnas i höst – intar snart Burträsk kyrka

MUSIK Den 29 oktober kommer den store gospelartisten Samuel Ljungblahd till Burträsk igen – för en tredelad konsert tillsammans med en rad lokala talanger, berättar arrangören i ett pressutskick.

Annons

Under 2019 framträdde Samuel Ljungblahd inför snabbt slutsålda bänkar i Burträsk kyrka. Han sjöng på kronprinsessparets bröllop och är just nu aktuell med sin något avskalade konsert ”My Rhodes & I”, som han turnerar Sverige med, men återbesöket i Burträsk blir en mer uppskalad historia. Då med många låtar från albumet ”Witness”.

– Det nya albumet tänker jag kan beskrivas som gospel 2.0, säger Samuel Ljungblahd.

– Jag har valt att behålla textinnehållet, de starka och lätta melodierna från gospeln men adderat en dimension influerad av r’n’b, hip hop och soul, förklarar Ljungblahd.

Annons

Arrangören Markus Nyström vid North Event är glad att artisten vill komma tillbaka.

– En folkkär artist som sjunger så alla rycks med i hans svängiga melodier. Det är få artister som lyckas underhålla så mycket som han, skriver han i pressmeddelandet.

En tredelad konsert

Det blir inte bara gospelstjärnan som framträder. Context-sångaren André Malmén ska också upp på scenen tillsammans med lokala talangerna Tindra Åberg, Cimberly Wanyonyi, Julia Lundmark, Betty Persson, Angelica Lindberg och Mika Wiklund.

Annons

Till scenen kommer även duon Lisa Larsson och Robert Lindberg, som också spelar i Burträskgruppen Context – men som nu bjuder på Melissa Horn-inspirerade låtar.

– En duo ni inte får missa, avslutar arrangören Markus Nyström i pressmeddelandet.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons