Annons
Foto: Arkivbild / Pexels

Upptäckt om bilaffärer får polisen att reagera – varnar allmänheten och uppmanar extra noggrannhet

NYHETER Tänker du sälja din gamla bil? Var då extra noggrann med ägarbytet, uppmanar polisen i Västerbotten på sin hemsida.

Annons

Polisen har fått kännedom om några bilaffärer där ägarbytet ännu inte registrerats hos Transportstyrelsen. Det är en varningsklocka och kan handla om att begå brott.

I dessa ärenden har äldre bilar som sålts senare hittats dumpade eller parkerade, exempelvis på industriområden, och med sina katalysatorer bortplockade. Eftersom inget ägarebyte inkommit till Transportstyrelsen kan det falla på de tidigare ägarna att se till/bekosta bogsering och skrotning, vilket polisen vill varna allmänheten för.

Annons

Du som ska sälja en bil uppmanas vara extra noggrann med ägarbytet. Ett sätt är att använda Transportstyrelsens app ”Mina Fordon”, där identifiering sker med Bank-ID.

– Ska du skicka in en skriftlig anmälan bör du själv se till att den läggs på brevlådan och verkligen skickas in till Transportstyrelsen. Det är också viktigt att kontrollera att motparten är den person som han eller hon utger sig för att vara. Exempelvis kan man fotodokumentera köparens körkort, informerar polisen Oscar Alm i inlägget.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons