Annons
Polisen larmades vid halv elva-tiden på onsdagsförmiddagen. Foto: Arkivbild

Nytt villainbrott: Nu i Skellefteå kommun • Polisen har satt in extra resurser – uppmanar vaksamhet

NYHETER Ett inbrott ska nu ha riktats mot en villa i Burträsk.

Annons

Den senaste tiden har polisen gått ut med flera varningar för inbrottstjuvars närvaro i region Nord. Vid tidigare inbrott och inbrottsförsök i Västerbotten och Västernorrland har misstankarna riktats mot en internationell stöldliga, som kan röra sig i området.

– Det rör sig sannolikt om samma gärningspersoner som gjorde inbrott i region Nord under förra sommaren/hösten, sade då brottssamordnare Maria Pfeifer vid polisen.

Inbrott i kommunen

Nu ska en villa i Burträsk ha drabbats av inbrott. Någon ska ha tagit sig in genom ett fönster, någon gång mellan tisdagsförmiddagen och onsdagsförmiddagen då polisen larmades. Det är ännu oklart om någonting har tillgripits och platsen har spärrats av.

Polisen går nu ut med ännu en uppmaning till allmänheten, om att vara på sin vakt.

– Polisen misstänker att inbrottet kan ha koppling till tidigare inbrott där en stöldliga som kan befinna sig i region Nord misstänks vara inblandad, skriver de på hemsida.

Vill att alla hjälps åt

Skelleftepolisen har även satt in extra resurser för att få stopp på tjuvarna, förklarar kommunpolis Ewa Öberg ÖströmFacebook, men det finns många villor att hålla koll på. Hon uppmanar därför till grannsamverkan. Om du ser folk som smyger runt bland husen i ditt kvarter uppmanas du också ringa 112, så att dessa kan gripas.

Mer information om hur du skyddar dig mot bostadsinbrott finns sammanställd här.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons