Annons
Foto: Arkivbild

Nya inbrott och inbrottsförsök i region Nord kopplas till stöldliga – samma tjuvar tros vara tillbaka

NYHETER Efter nya villainbrott och inbrottsförsök i region Nord går polisen ut med en ny varning till allmänheten. Polisen tror att tjuvarna är samma personer som slog till under förra stöldvågen.

Annons

Polisen har tidigare fått indikationer på att samma tjuvar kan vara tillbaka. Efter nya villainbrott och inbrottsförsök i Västerbotten och Västernorrland har bilden stärkts.

De senaste dagarna har brott i Timrå, Sundsvall, Nordmaling och Hörnefors anmälts till polisen. I samtliga fall riktar polisen misstankarna mot en internationell stöldliga.

– Det rör sig sannolikt om samma gärningspersoner som gjorde inbrott i region Nord under förra sommaren/hösten, säger brottssamordnaren Maria Pfeifer vid polisen.

Annons

Det är bland annat tillvägagångssättet som tyder på att det handlar om samma liga.

– De tar sig ofta in genom altandörrar eller fönster och söker igenom husen i jakt på framför allt guld- och silverföremål, fortsätter Maria Pfeifer på polisens hemsida.

Allmänheten uppmanas på nytt vara extra vaksam. Brott kan dels förebyggas med grannsamverkan, och polisen har sammanställt fler tips om hur du skyddar dig här.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons