Annons
Petra Liuski till vänster och Ebba Linder till höger i lokalen på Nygatan. Foto: Privat

Ny ägare till butik i centrum – hon tar över: ”Känns både hedrande och spännande”

NYHETER Nya Buketten, eller bara Buketten som de flesta säger om blombutiken i korsningen Nygatan/Hörnellgatan i centrala Skellefteå, kommer att finnas kvar.

Annons

Det blir Petra Liuski som tar över och bli ägare av blomsterhandeln Nya Buketten i centrala Skellefteå. Det berättar hon i ett pressmeddelande på fredagsmorgonen.

– Att få möjligheten att bidra till en levande stadskärna och utveckla det som Ebba och hennes kollegor byggt upp känns både hedrande och spännande, säger Petra Liuski.

Annons

Den Ebba som Petra nämner är Ebba Linder. Hon är den som har drivit Nya Buketten de senaste åren. Ebba är glad att butiken kommer att leva vidare.

– Det känns roligt att Nya Buketten kommer att finnas kvar och att det är just Petra som tar över. För det är nästan självklart för invånarna att det finns en blombutik här på hörnet, säger hon.

Utveckling och tradition

Som kund kommer man att känna igen sig efter ägarbytet då butiken kommer att fortsätta vara en handelsplats för snittblommor och växter. På sikt kommer det däremot att ske en del vidareutveckling, enligt den nya ägaren.

– Det finns idéer, mina egna och kunders, som väntar på att testas då vi byggt upp det nya teamet, säger Petra.

Annons

De tidigare ägarna No Plan B ser fram emot att följa utvecklingen i stadskärnan, även om de i sin tur skiftar fokus till en annan typ av bolag för sin verksamhet.

– Vi kommer alltid att brinna för det lokala och för samarbeten precis som Petra, och förhoppningsvis kan vi hitta gemensamma spår även framåt, säger Oskar Mikaelsson för No Plan B.

Fortsatt öppet

Petra tar över Nya Buketten från och med 1 augusti och butiken kommer att hålla öppet som vanligt genom övergången.

– Däremot tänker jag att vi vill fira med en nypremiär på något sätt i september, säger Petra.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons