Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pexels / Skellefteå AIK

Tysk VM-forward till Skellefteå AIK: ”Framför allt är jag en lagspelare”

SPORT Skellefteå AIK presenterar nu ett nyförvärv till säsongen 21/22. Välkommen Stefan Loibl, skriver AIK i ett pressmeddelande.

Annons

Stefan Loibl föddes i Straubing och har EHC Straubing som moderklubb. Som 18-åring tog han steget upp i tyska högstaligan, där han spelade för Straubing Tigers.

Han hade sin poängmässigt bästa säsong under 2018/2019 när han gjorde 38 poäng (21+17) på 52 matcher. I fjol levererade Stefan Loibl 23 poäng (6+17)  på 34 matcher.

Han fyller 25 år nästa vecka och nu är Stefan Loibl klar för spel i Skellefteå AIK över säsongen 2021/2022. Han ansluter sig till klubben med glädje under slutet av juli.

– Jag har pratat en del med GM och coach och fick en väldigt bra känsla, sedan har jag bara hört bra saker om denna klubb och då blev valet enkelt, berättar Stefan Loibl.

Annons

– Jag vill hjälpa laget vinna matcher. Jag hatar att förlora och hörde att Skellefteå AIK har en vinnarmentalitet så det vill jag verkligen bidra till, fortsätter han i utskicket.

Lärorikt VM-spel

Han kommer närmast från Mannheim och VM-spelet där Tyskland tog en fjärdeplats.

– Jag körde ett år i Mannheim, som är en av storklubbarna i tyska ligan, och lärde mig en hel del. VM var verkligen lärorikt också. Det hjälpte mig att nå nästa nivå i mitt spel.

Han lyfter fram kollektivet på frågan om hur han skulle beskriva sig själv som spelare.

Annons

– Jag skulle beskriva mig som en skicklig skridskoåkare med bra skott och spelsinne, men framför allt är jag en lagspelare. Laget går först, allt annat kommer i andra hand.

Hälsas välkommen

Skellefteå AIK:s general manager Erik Forssell välkomnar Stefan Loibl till föreningen.

– Han är en duktig skridskoåkare, bra i spelet med puck och har ett bra skott. Vi tror att han kommer att ta ytterligare steg i sin utveckling i vår miljö och i den här ligan.

Stefan Loibl avtal med Skellefteå AIK Hockey sträcker sig över säsongen 2021/2022.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons