Annons

Matkoma-duon på besök för att anta matutmaningen i Skellefteå: ”Fyra kilo låter ohyggligt tufft”

NÖJE Än så länge har ingen klarat utmaningen. På tisdagen kom Matkoma-killarna Anton Lundell och Adam Åstrand till Skellefteå för att mäta sig mot den dryga metern långa kebabsandwichen.

Annons

Megafonen berättade om den enorma skapelsen på Pizzeria Viking vid lanseringen i september. Det handlar om 550 gram kebabkött, 500 gram mozzarellaost och mycket mer fördelat över en 110 centimeter kebabsandwich – som ska ätas under en timme.

Den som klarar utmaningen bjuds på maten och får ett presentkort. Även om ingen klarar det skänker pizzerian en krona till föreningslivet för varje uppäten centimeter.

Över tio månader har gått och ännu har ingen lyckats, berättar ägaren Salih Oktay.

– Det var fyra polare som kom hit från Sundsvall, en av dem kom väldigt nära men tiden tog slut. Det var en kille från Boden som också kom ganska nära, säger han.

Efter skriverierna i höstas uppmärksammades utmaningen i riksmedia. Salih sade till Aftonbladet att han hoppades ”de där Youtube-killarna” skulle höra av sig, med hänvisning till den mycket populära Youtube-kanalen Matkoma. Nu har det hänt.

”Låter ohyggligt tufft”

På tisdagen rullar Matkoma-duon Anton Lundell och Adam Åstrand in i Skellefteå för att anta utmaningen. De körde upp från Göteborg till Luleå i går, 16 timmar i bil.

– Många av klippen är från västkusten eftersom vi bor där, men vi har tittare i hela Sverige och försöker ta oss runt. Det är också roligt att se Sverige, berättar duon.

De har hela 326 000 prenumeranter och är verkligen inga främlingar för matäventyr.

Annons

Vad tror ni om era chanser i dag?

– Fyra kilo mat låter ohyggligt tufft, men vi kämpar in i det sista, försäkrar Anton.

Kanske måste vila lite

De enorma rullarna serveras och timern sätts igång. Det hälls upp vatten och duon hugger i, utvärderar smaken och återgår. Ägaren Salih fullkomligen skiner av glädje.

– Jag är överlycklig. Jag kunde knappt sova i natt, berättar han med ett stort leende.

Snabbt har timmen passerat. Timern ljuder och resultatet går att skönja på bordet.

Nej, i slutändan måste även Youtube-duon erkänna sig besegrad. Ännu återstår 23 centimeter av rullen för Anton och 36 för Adam, som paketeras och tas med. Snart ska de åka vidare söderut till Sundsvall, men de kommer kanske att vila lite först.

– Jag håller nästan på att somna, säger Anton vid bordet, lite omtöcknad men glad.

– En proffsätare i USA skulle säkert ta den här på tio minuter, inga problem. Det finns absolut en vinnare där ute, någon som kommer att hem det här. Vi håller tummarna.

Matkoma-killarna tänker publicera sin video från besöket på Youtube nästa vecka.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons