Annons
John Lundvik får sällskap av flera lokala förmågor och en vokalgrupp från Stockholm. Foto: Pressbild / Arkivbild

Konsert med Mello-stjärnan John Lundvik i Skellefteå – till förmån för utsatta barn: ”Känns jättekul”

MUSIK I sommar anordnas en välgörenhetskonsert på Nordanå i Skellefteå, där bland andra John Lundvik kommer att inta scenen – och intäkterna går oavkortat till arbete för att hjälpa utsatta barn.

Annons

Det började med en låt om att hjälpa andra, ”Work Togheter” som Markus Nyström skrev tillsammans med sina systrar under 2014. Han ville sedan göra någonting mer. Någonting större. Sedan dess har det vankats välgörenhetskonserter nästan varje år.

Work Together-konserterna har anordnats i kyrkor, på gymnasieskolor och senast i Skellefteå Kraft Arena under 2019, där 160 personer intog scenen till förmån för ett jordbruksprojekt i Malawi. Nästa arena blir Nordanåteatern, sista helgen i augusti.

– Äntligen! Det ska bli otroligt kul att jobba med evenemang igen. Senaste så sade vi ”det här kanske blir sista gången”, men jag känner att jag saknar det, säger Markus.

Annons

Till scenen på Nordanå kommer Melodifestivalen 2019-vinnaren John Lundvik och lokala förmågorna Mats Bergqvist, Tennessee Road och Sarah Sundström, med uppbackning av husband och dansare. Plus en vokalgrupp på resa från Stockholm.

– Det blir väldigt hög nivå rent musikaliskt. Jag har också lärt känna många av dem, det här känns som personer som vill vara med och göra en bra sak, säger Markus.

”Vi kommer att skänka precis allt som kommer in. Det känns jättekul”, berättar Markus Nyström. Foto: Arkivbild

Stöttar arbete för barn

Han arrangerar konserten på Nordanå via sitt eventbolag Northevent, tillsammans med projektledaren David Larsson och barnrättsorganisationen Erikshjälpen. Stöd från Kulturrådet gör att intäkterna kan gå helt oavkortat till hjälp för utsatta barn.

I år går pengarna till Erikshjälpens arbete för barn vars föräldrar sitter i fängelse.

– Ämnet lyfts inte så ofta. Det pratas mycket om våld i hemmet nu, där föddes idén någonstans, och Erikshjälpen tipsade sedan om det här projektet, berättar Markus.

Annons

I Skellefteå och Umeå jobbar Kumulus med just den här frågan. Det kan vara väldigt stigmatiserande när någon i familjen blir frihetsberövad och Kumulus erbjuder stöd.

– Barnen förlorar en förälder, hamnar i sorg och försätts i en situation som de inte kan rå på, med en oerhörd stigmatisering och skam. Då är det jättebetydelsefullt att få prata med någon som jobbar med det här, säger Caroline Ahlgren vid Kumulus.

De jobbar nära Erikshjälpen och tycker att det är viktigt att arbetet uppmärksammas. Att barn befinner sig i den här situationen är betydligt vanligare än vad många tror.

Annons

Blir ett hybridevent

300 biljetter släpps i morgon torsdag. Årets Work Together blir ett hybridevent, som både kan upplevas live och digitalt. Konserten på Nordanåteatern anordnas den 28 augusti och dagen därpå ska musikfesten sändas på Erikshjälpens Youtube-kanal.

– Vi kommer att skänka precis allt som kommer in. Det känns jättekul, säger Markus.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons