Annons
Sponsrad artikel
Nina Nikolov och Susanne Granström vid kemtvätten på Norrlandstvätten i Skellefteå.

Skellefteås kemtvätt gör dina kläder rena – använder biologiskt nedbrytbar kemvätska: “Viktigt för miljön”

ANNONS Norrlandstvätten i Skellefteå har hotell, restauranger, industrier och privatpersoner som kunder. “Vi är ett av de mest kompletta tvätterierna i Norrland”, säger Nina Nikolov, platschef.

Med många hotell i sin kundbas blev tvätteribranschen hårt drabbad av pandemin förra våren. I Skellefteå tvingade Norrlandstvätten till konkurs, men med de nya ägarna Antonio och Markus Besso står de nu starka igen. De driver sedan tidigare ett tvätteri i Västerås som tidigare utsetts till Sveriges bästa av forskningsinstitutet Swerea IVF.

– Jag fick höra talas om Norrlandstvätten av en slump, och blev imponerad av hur heltäckande anläggningen är, berättar Antonio Besso som tog över tvätten i augusti 2020.

Miljövänligt

Snabbt investerades det i en ny kemtvätt och en miljövänlig kemvätska som är biologiskt nedbrytbar.

– Att tvätten ska vara så miljövänlig som möjligt är av högsta vikt för oss. Det är viktigt både för miljön, för de som jobbar här och för kunderna, säger Antonio.

Att tvätten ska vara så miljövänlig som möjligt är av högsta vikt för oss

På plats i Skellefteå jobbar fyra personer. Två som sköter tvätten samt två som hämtar och levererar tvätt från främst hotell, restauranger och industrier. Nina Nikolov, med lång erfarenhet i branschen, är platschef.

– Vårt största kundsegment är hotell och restauranger, men vi gör även vardagen lättare för industrier och privatpersoner, berättar hon.

Möjlighet till upphämtning och utkörning av tvätt finns, allt för att göra det så smidigt som möjligt för kunden.

För industrier kan det röra sig om att tvätta arbets- och varselkläder. Om kunden vill så hämtas och lämnas tvätten på företaget, eller så svänger någon förbi med det som ska tvättas.

– Vi vill alltid göra det så enkelt som möjligt för kunderna, och vi kan till och med erbjuda enklare lagning av arbetskläder om det önskas, säger Nina.

Skonsam tvätt

För privatpersoner håller Norrlandstvätten öppet i sina lokaler på Högströmsgatan, alldeles intill Pingstkyrkans Second hand, klockan 9 till 15 på vardagar. Att lämna in sina kläder för kemtvätt har flera fördelar, enligt Nina.

– Framförallt är det skonsamt mot dina kläder. Det finns ingen risk att de krymper, de håller formen, blir inte blekta och skrynklas inte. Det är helt enkelt inte lika slitsamt som en vanlig tvättmaskin, säger hon.

Det finns ingen risk att de krymper, de håller formen, blir inte blekta och skrynklas inte.

Det kan handla om kostymer eller andra ömtåliga plagg – men även om vinterkläder, dunjackor, mattor, madrasser, sängkläder eller andra skrymmande saker. Om vattentvätt är det bästa för plagget som finns den möjligheten också på Norrlandstvätten.

– Vi är ett av de mest kompletta tvätterierna i Norrland och kan tvätta nästintill vad som helst, och om vi inte kan det – eller inte tror att plagget kommer att bli rent – så kommer vi att säga det redan från början, säger Nina.

Att komma med en hel lastbil full med kläder, eller bara ett enstaka plagg, går precis lika bra.

Alla är välkomna hit.

– Alla är välkomna hit, och om det finns frågor är det bara att höra av sig, hälsar Nina som även tipsar om att det sedan årsskiftet finns möjlighet till Rut-avdrag för privatpersoner som tvättar mer än 6 kg.

– Kom in så berättar vi mer om det!

Just nu: 50% rabatt!

Fram till den 30/6 får du 50% rabatt på kemtvätt av kostym, kavaj, byxa eller kjol. Ange koden “sommar50”.

Telefon: 0910 – 16668
E-post: info@norrlandstvatten.se
Adress: Högströmsgatan 16, Skellefteå (vid Pingstkyrkan Second hand)
Öppet: Måndag-fredag 09.00-15.00

Läs mer på www.norrlandstvatten.se

 

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Norrlandstvätten.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons