Annons

Säkerhetskanyler stoppas i Region Västerbotten efter läckagevarning

NYHETER Regionen stoppar användningen av en säkerhetskanyl.

Annons

Enligt Region Västerbotten har företaget bakom säkerhetskanylen varnat för att den kan läcka vid injektionsporten. Om det  händer – och inte upptäcks i tid – kan det leda till blodförlust eller att patienten inte får tillräckligt av preparatet. I värsta fall kan det leda till livshotande tillstånd. Nu stoppas därför all användning av kanylen i regionen.

Information har gått ut till regionens verksamheter om att kanylerna ska förstöras.

– Det är en stor leverantör och det här påverkar många regioner. Det är en vanlig produkt som används av många verksamheter inom Region Västerbotten, men vi har inte fått några rapporter om att skett några patientskador vid användning, förklarar Mattias Norrman, avdelningschef logistik vid Region Västerbotten, i ett uttalande.

Regionen specificerar inte inom vilka verksamheter som säkerhetskanylen använts.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons