Annons

Region Västerbotten går ut med varning – nya bedragare i farten

NYHETER Regionen varnar för nya bedragare som ringer runt.

Annons

I dag har regionen fått rapporter om bedragare som ringer runt. De påstår sig ringa från en hälsocentral och säger att de ska ändra en bokad vaccinationstid. Du ombeds sedan uppge ditt BankID – men gör inte det, varnar regionen i ett pressmeddelande.

– Vi vill uppmana alla att aldrig lämna ut ett BankID. Från regionens sida tar vi inte kontakt med invånare på detta sätt, försäkrar vaccinsamordnare Ronny Lestander.

Annons

Om någon kontaktar dig angående vaccination mot covid-19, kom ihåg detta:

Det kostar ingenting att vaccinera sig. Om någon vill ta betalt så är det handlar det om bedrägeri. Ingen från vården kommer heller att ringa och be dig identifiera dig med BankID eller bankdosa, oavsett anledning. Även då handlar det om bedrägeri.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons