Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pressbild

Ny hårdrocksfestival i Skellefteå: Festen blir årligt återkommande – två världsband klara för spelning

MUSIK Skellefteå Summertime i samarbete med Artistkontoret presenterar Skellefteå Metalfezt, fredag den 17 september 2021 i Sara kulturhus. Det skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Annons

Skellefteå Metalfezt blir en ny, årligt återkommande inomhus-hårdrocksfestival. I höst ska den inta tre scener på Sara kulturhus med Amaranthe, Clawfinger, Hellbound och Feral under en helkväll i rockens tecken. Utöver världsbanden som lirar kommer även det lokala musiklivet ges en möjlighet i huset. Det ska bli en helkväll med tung musik.

Amaranthe är ett band med medlemmar bosatta i både Sverige och Danmark. De har bland annat en Billboard Heatseekers Chart #1-position och en mängd guldskivor för både album och singlar. De har även flera hundra tusen visningar på Youtube.

Annons

Clawfinger beskrivs som Sveriges hårdaste band; ett svensk-norskt rap metal-band, med influenser från industrimetal. Bandet bildades under sommaren 1989 och fick sitt genombrott med anti-rasistiska låten ”Nigger” från skivan Deaf Dumb Blind från 1993. 2013 lade de ner verksamheten, mede n startade upp bandet igen under 2017 och släppte nya singeln ”Save Our Souls”. 2019 kom sedan singeln ”Tear You Down”.

Hellbound är Umebandet med medlemmar ur flera av Umeås lokala rockband, bland andra Nocturnal Rites. Feral har bland annat fått benämningen Skellefteås absolut tyngsta och hårdaste band. Så håll i hatten, skriver arrangörerna i pressmeddelandet.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå Summertime och Artistkontoret
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons