Annons
Joakim Sundström är tillträdande platschef i Skellefteå. Foto: Pressbild

Ny företagsetablering i Skellefteå: ”Enorm potential i norra Sverige”

NÄRINGSLIV Finska elinstallationsbolaget Nordic Electro Power etablerar ett svenskt dotterbolag i Skellefteå. De tänker erbjuda tjänster till elbolag, nätbolag och industrier i hela norra Sverige.

Annons

Bolaget har utfört en del uppdrag i regionen tidigare. I ett pressmeddelande berättar Mika Alatalo, vd på Nordic Electro Power, att de också följer utvecklingen som sker.

– Det finns en enorm potential i norra Sverige, och modet och viljan att investera långsiktigt är något som vi definitivt borde ta efter på den finska sidan, säger han.

Bolaget ser att investeringsviljan i regionen bidrar till en ökad efterfrågan på kunniga elinstallatörer – och att efterfrågan är större än tillgången. Med satsningen i Skellefteå hoppas Mika Atalo bland annat kunna bistå industrisektorn med duktiga elmontörer.

Annons

– Vi har redan tecknat avtal med ett par betydande aktörer i regionen, och hoppas kunna fortsätta att växa och få nya kunder i och med nyetableringen, berättar han.

Platschef som kan regionen

Företaget tror på tillväxten i området och tänker satsa hårt redan från början. Här tror Skelleftebon Joakim Sundström, som rekryterats som platschef, att företagets erfarenhet från industriella projekt i både Sverige och Finland kommer väl till pass.

– Det finns definitivt utrymme och behov för en aktör som Nordic Electro Power i regionen, berättar han och får medhåll av Peter Karlstén vid näringslivskontoret.

Annons

– Det händer otroligt mycket i Norra Norrland och i synnerhet Skellefteå, vilket alla stora industriprojekt och industrietableringar visar. Intresset är stort och det kommer att finnas utrymme för ännu fler företag att etablera sig, resonerar Peter Karlstén.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons