Annons
Baserat på pressmeddelande
Felicia Lundmark, ordförande i bygg- och miljönämnden. Foto: Patrick Degerman / Skellefteå kommun

Nämnden ger klartecken: Två nya punkthus kan byggas i Skellefteå

NYHETER En detaljplan som tillåter bygget av två nya punkthus på Getberget klubbades i dag. Det meddelar Skellefteå kommun.

Annons

Det är Riksbyggen och Lindbäcks som tänker bygga två nya punkthus på Getberget, med tio våningar och totalt cirka 70 bostadsrätter. Under måndagens sammanträde i bygg- och miljönämnden antogs en ny detaljplan för området, som möjliggör detta.

– Det är glädjande att det fina området uppe på Getberget kommer att utvecklas med fler bostäder. I ett attraktivt läge, med närhet till natur och möjlighet till rekreation och skola, berättar nämndens ordförande Felicia Lundmark i ett pressmeddelande.

Annons

Sedan 2019 ingår Riksbyggen och Lindbäcks i ett nytt bolag tillsammans med Skebo – Byggrätt Norr, där Skebo är majoritetsägare. Detta blir bolagets första byggprojekt.

De nya punkthusen kommer att byggas bakom de sex befintliga, på Getbergsskolan gamla tomt. Enligt kommunen ska det finnas en innergård med grillplats på området, bra möjligheter för sopsortering, laddstolpar till elbilar och smidiga cykelförråd.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons