Annons
Foto: Pexels / Skellefteå kommun

Startar fördjupad utbildning i höst – framtagen med branschaktörer: ”Kanske kan leda till rekrytering”

NYHETER Till hösten startar Baldergymnasiet ett fjärde år på Teknikprogrammet, inriktning produktionsteknik. Utbildningen har tagits fram i nära samarbete med flera stora branschaktörer.

Annons

Syftet med ett fjärde år av utökade, fördjupade studier är att möta branschens behov av arbetskraft och öka studenternas chanser till anställning. Baldergymnasiets rektor Ulf Marklund berättar att utbildningen är möjlig genom samarbete med näringslivet.

Northvolt, Boliden-Rönnskär och Skellefteå Kraft har varit med och utformat den. Studietiden under året varvas mellan skolarbete och arbetsplatsförlagt lärande. Den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen kan även genomföras hos andra företag.

Annons

– Eleverna får chans att visa upp sin förmåga på företaget, vilket kanske kan leda till rekrytering. Det fjärde året ger också kunskaper som gör det lättare att klara en civil- eller högskoleingenjörsutbildning, fortsätter Ulf Marklund i ett pressmeddelande.

Fakta: Behörighet och platser

Det finns 16 platser och ansökningsperioden är öppen till 1 april. Utbildningen startar vid nog många sökande. Du är behörig att söka om du är under 23 år och uppfyller något av följande:

  • Du har en examen från Teknikprogrammet, inriktning produktionsteknik, med godkända betyg i kurserna Produktionskunskap 1 samt Mekatronik 1.
  • Du har en examen från Teknikprogrammet och läst andra kurser som kan valideras.
  • Du har annan jämförbar utbildning/arbete.

Källa: Skellefteå kommun

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons