Annons
I samarbete med Hat Over Hills
Hat Over Hills.

Skelleftebandet gör streamad spelning – gratis för alla att se: ”Det senaste året har varit tufft”

NÖJE I vanliga fall gör Skelleftebandet Hat Over Hills mellan 100 och 200 spelningar per år. Det senaste har det blivit tre – varav alla varit digitala.

Hat Over Hills är ett partyband från Skellefteå som de senaste åren gjort hundratals spelningar på festivaler, fester och skidorter. På grund av pandemin blev det dock stopp för allt sådant från och med förra våren – och istället har bandmedlemmarna jobbat som elektriker, säljare, postbud och lastbilschaufför.

– Det senaste året har varit tufft och gett oss nya erfarenheter – men det kommer att komma något gott även ur denna period, de vet vi, säger Claes Kågström som grundade bandet för över tio år sedan.

Den första digitala spelning de gjorde var på långfredagen förra året. Då fick deras livestream över 30 000 visningar.

– Vi är jättenöjda med hur det blev, och därför kändes det givet att göra någonting även denna långfredag, säger Claes.

Annons

I år kommer livesändningen att börja klockan 16.00, och precis som förra året genomförs den i samarbete med produktionsbolaget NEP och Skellefteå scenteknik. Ljud, ljus och bild håller högsta kvalité.

– Vi vill verkligen att det ska vara en bra upplevelse att titta på spelningen, precis som tidigare, säger Claes som även har med Adam Björk som står för behind the scenes-material.

Moderator är Carl Forsgren som blir en förlängd arm för de tittare som vill önska låtar. Nytt för i år är även att du som tittare kan vara med och tävla om en kryssning på Viking Line Cinderella där Hat Over Hills ska spela.

– Alla borde titta på detta. Det kommer att bli en familjefest som passar både stora och små, säger Claes.

Annons

Efter denna livestream hoppas bandet så klart att läget med pandemin ska bli bättre så att de kan återgå till att spela inför publik som befinner sig i samma lokal.

– Vi siktar på vintern 2022, men hoppas så klart på att det ska bli tidigare, säger Claes och ler.

Livestreamen på Långfredag kan du se på https://www.facebook.com/hatoverhills

Sponsrad artikel

Hela denna artikel är skriven i samarbete med Hat Over Hills.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons