Annons
Illustration: Engram

Martinsons får prestigeuppdrag i söder: ”Spännande och utmanande projekt”

NÄRINGSLIV Kockums industrimark i Malmö ska förvandlas från nedlagt gjuteri till unik kontorsmiljö med hög hållbarhetsprofil. Martinsons levererar och monterar stommen i KL-trä och limträ.

Annons

På tomten i centrala Malmö finns bland annat den historiska byggnaden Gjuteriet, med kajpromenaden, torrdockan och varvsbassängen som närmaste grannar. Den Q-märkta byggnaden kommer att transformeras till kontor, restaurang och kafé. Hit ska det skånska livsmedelsföretaget Oatly flytta sitt huvudkontor på 300 arbetsplatser.

Bland annat sätts en ny fasad med isolering och murat tegel som återvunnits från äldre Kockumsbyggnader. Invändigt blir det fackverk i limträ och inredning i KL-trä. Martinsons kommer att leverera dessa fackverk, drygt fem meter höga, tillsammans med bjälklag som ska sitta fast i den underliggande och den överliggande ramen.

Annons

I ett pressmeddelande beskriver Martinsons detta som en utmanande design.

– Det är ett spännande och utmanande projekt där våra kunskaper efterfrågats i olika stadier under de senaste två åren, berättar Key Account Manager Jonas Lindgren.

Martinsons montage beräknas starta i maj och pågå i etapper under fyra månader framöver. Industritomten som nu utvecklas omfattar 180 000 kvadratmeter totalt och ska bli till en ny, levande stadsdel av bostäder, kontor och andra verksamheter.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons