Annons
Foto: Pexels / Google

Kommunen säljer Jörnsköket – ska omvandlas till någonting helt nytt: ”Vi vill bidra till ett levande Jörn”

NÄRINGSLIV Storklinta Skidcenter köper Jörnsköket. Byggnaden byggs om till hotellreception, restaurang och eventlokal. Tanken är att den ska rymma 350-400 personer i framtiden.

Annons

I ett uttalande berättar Tomas Teglund (S), ordförande i nämnden för support och lokaler, att de känner sig trygga med personerna som driver Storklinta Skidcenter.

– De värnar om Jörn, har hållbara framtidsplaner och är kända för att få saker gjorda.

Daniel Petersson är vd för Storklinta Skidcenter och driver samtidigt Svansele Vildmarkscenter och badhuset i Jörn. De bygger ett hotell på orten och tanken är att Jörnskökets lokaler ska fungera som hotellreception, restaurang och eventlokal.

Lokalen ska även fungera som centrallager för Storklintas övriga verksamheter. Det möjliggör mer effektiva leveranser, vilket är bra av logistiska och miljömässiga skäl.

Annons

– Vi jobbar med turism men vill också skapa roliga event som människor i bygden kan delta i. Vi vill bidra till ett levande Jörn med arbetstillfällen och valmöjligheter. Tanken är att vi ska kunna öppna verksamheten i december 2021, berättar Daniel Petersson.

Fastigheten måste styckas av och detaljplanen ändras, eftersom Jörnsköket står på samma tomt som skolan i Jörn. Under arbetets gång kommer Storklinta att hyra fastigheten av kommunen, vilket gör att de får tillträde till lokalerna redan 1 april.

Annons

– Vi kommer att inleda arbetet direkt vi får tillträde. Parallellt med detta arbetar vi med att ta fram underhållningspaket och menyer med spännande mat som ska locka både boende och turister. Vi har redan bokningar från tyska turoperatörer så arbetet måste pågå med full fart. Det finns en stor potential i Jörn och den ska vi ta vara på.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons